menu

LSC met 4-0 te sterk voor Emmeloord

Verslag Geplaatst door Jan Ligthart

De ploeg van Bert Hollander heeft gedaan wat ze moeten doen, winnen van Emmeloord. Waar de uitwedstrijd nog eindigde in een 1-1 gelijkspel, was het op ons eigen kunstgras 4-0 voor de Snekers.

Voorafgaand aan de wedstrijd speelden de D1 elftallen van LSC 1890 en LAC Frisia een voorwedstrijd. Dit in het teken van het 90- jarig jubileum van de jeugdafdeling. De jongens van LSC wonnen de wedstrijd met 1-0. De eerste selectie kwam op eigen initiatief vroeger op het sportpark om de jongens een hart onder de riem te steken.

Naast de voorwedstrijd was er nog meer te vieren voor de jeugd. De meiden mochten als line-up mee het veld op en waren aan de beurt bij de penaltybokaal.

Om 14.00 uur floot de scheidsrechter de wedstrijd op gang. Op het winderige sportpark was de eerste kans voor Zijda. Het eerste doelpunt viel na goed doorgaand werk van Zwaga en werd knap afgerond door Slik. Een plaagstoot van Emmeloord werd onschadelijk gemaakt door Douma.

In de tweede helft duurde het een aantal minuten voordat LSC een kans creëerde. Echter vanaf dit moment ging het lopen. Andy de Vries sneed van rechts naar binnen, haalde de bal nog een keer onder de voet en schoot de bal buiten bereik tegen de touwen. Een paar tellen later maakte Slik zijn tweede en LSC’s derde. Het slotakkoord was voor Allard Westerdijk, die na een prachtige actie op links van De Vries, de bal makkelijk tegen de touwen schoot. Eindstand 4-0.

  • Deel dit artikel