menu

Het eerste team van LSC 1890 verloor zondagmiddag opnieuw van MKV’29. De vliegensvlugge  counters van de Leeuwarders deden de Snekers de das om. 

Op voorhand moeten de spelers van Sander Sliekers geweten hebben dat ze een moeilijke middag zouden krijgen in Leeuwarden. De vorige ontmoeting tussen de twee clubs in Sneek werd met een 1-0 zege beslist in het voordeel van MKV. Diezelfde stand stond in Leeuwarden al na 12 minuten op het scorebord. Een fraaie pass van Patrick Zondervan werd met een boogbal van Yassine Yettefti over keeper Bas Douma gewipt.

Hoewel LSC na dit doelpunt het spel probeerde te maken, was MKV de ploeg die het meest gevaarlijk werd. Door goed uitgespeelde counters kwam MKV tot twee keer toe één op één voor het doel van LSC. Bas Douma voorkwam dat de Leeuwarders niet verder uitliepen. Ook een indraaiend schot van Leander Heeger werd door de LSC-goalie in de kiem gesmoord.

Pas in de 37e minuut werd LSC voor het eerst echt gevaarlijk. Een slimme pass van Jeffrey van de Meer bracht Benjamin Ydema in stelling, maar die laatste werkte de bal in het zijnet.

In de tweede helft voerde LSC de druk op. Dit zorgde ervoor dat de blauwhemden vaker de weg naar het doel wisten te vinden dan de eerste helft. De keeper van MKV, Raymond Rozema, voorkwam een aantal keer knap dat LSC de 1-1 maakte.

De Leeuwarders hadden de tweede helft meer moeite met de zware druk van LSC dan de eerste helft. Het ontbrak LSC, wellicht door de afwezigheid van topscorer Erwin Slik, aan de afronding. De counter van MKV bleek daardoor een sterker en effectiever wapen dan de spelmakerij van LSC.  In de 87e minuut kreeg LSC daardoor de deksel op de neus. Amin Ait Bihi tekende voor de 2-0.

Dit seizoen verliest LSC in totaal zes punten tegen angstgegner MKV.  De nummer 7 van de competitie snoept daarmee belangrijke punten af van de nummer 2 in de strijd om de periode en het kampioenschap. Dure punten, des te meer omdat koploper vv Heerenveen gisteren wist te winnen van nummer 3 LAC Frisia 1883.

 

Eindstand: MKV – LSC : 2-0

’12: Yassine Yettefti

’87: Amin Ait Bihi

 

  • Deel dit artikel