menu

SNEEK – Na tien wedstrijden in de tweede klasse is Beilen voor het eerst tegen een volstrekt kansloze nederlaag aangelopen. In een door wind en regen geteisterd voetbalweekend kon op het kunstgras in Sneek wel worden gespeeld waar op veel andere velden de wedstrijden werden afgelast.

Na 13 minuten was de zege van LSC 1890 min of meer al veilig gesteld. In de 6e minuut werd een ingooi van Beilen in de eigen verdediging niet goed verwerkt en kreeg Bernard Ydema de gelegenheid om LSC op voorsprong te zetten. Zeven minuten later scoorde Marco da Silva met een mooi schot in de kruising de tweede voor de Snekers. Hierna werd het een partij met van beide kanten veel goede wil, maar weinig finesse. Patrick Doldersum kreeg na een halfuur nog een redelijke mogelijk om de aansluitingstreffer te maken. Hij kon de bal echter dichtbij het doel niet goed raken. Het hoogtepuntje van de eerste helft was de terugspeelbal op doelman Remco Vos van Beilen die hij op de borst aannam en vervolgens over de aanvaller van LSC lobde om daarna de bal naar voren te trappen.

Na de rust bleef Mark Hollemans in de kleedkamer achter. Tim Beugels was zijn vervanger. Er veranderde weinig aan het spelbeeld. Beilen maakte een machteloze indruk. Ee vrije trap van Allard Westerdijk laag in de korte hoek betekende de 3-0. Trainer Gerjan van de Hoogen paste nog twee wissels toe.  Twan Kleinheerenbrink en Ramiz Mushkolaij kwamen in het veld voor  Jacco Lamberts en Patrick Doldersum. Het mocht niet baten. In  de 88e minuut scoorde Sjoerd Ydema 4-0 voor LSC. Voor het eerst deze competitie sloot Beilen een wedstrijd af met nul schoten op het doel van de tegenstander. LSC 1890 bleek deze middag een te sterke opponent voor de geelzwarten en nam in de competitiestand de kop over van LAC Frisia 1883 en is daarmee op kampioenskoers.

Bron: TweeNul

  • Deel dit artikel