menu

LSC 1890 met een zevenklapper langs MKV

Verslag Geplaatst door Jan Ligthart

In een felle en tumultueuze wedstrijd tegen MKV’29 werd het zondagmiddag een walk-over voor LSC. Met negen man op het veld konden de Leeuwarders niet voorkomen dat de Snekers zeven keer scoorden.

LSC nam na het fluitsignaal direct het initiatief. Een schot van Andy de Vries in de achtste minuut ging maar rakelings langs de paal en een vrije trap van Rodi de Boer raakte beide palen, maar belandde niet in het doel van de keeper van MKV. Niet een veldspeler, maar de doelman van LSC, Bas Douma, was uiteindelijk degene die als eerste op het scoreformulier kon worden ingevuld. Hij benutte een penalty en kon zijn tweede doelpunt van het seizoen bijschrijven.

De weersomstandigheden maakte het combinatiespel voor beide ploegen lastig. Na de 1-0 was Andy de Vries opnieuw dicht bij een doelpunt, maar dat waren de aanvallers van MKV ook. Door twee geweldige reddingen van keeper Douma kon LSC op de been blijven. De opluchting was dan ook groot toen Patrick Zijda de bal uit de draai tegen het net schoot. De wedstrijd ontaarde na deze 2-0. Koen Manson kreeg zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten. MKV kwam zelfs met negen man te staan toen Arnold Herder in de rust een directe rode kaart kreeg.

De tweede helft werd dus hervat met een groot overwicht voor LSC 1890 en dat viel op te merken aan het spelbeeld. LSC bleef voorzichtig voetballen en voor MKV was het houden en keren. In tegenstelling tot de eerste helft was het nu eenrichtingsverkeer.

Pas in de 58e minuut wist Rodi de Boer de score te vergroten naar 3-0 door een corner direct in het doel te draaien. Hierna ging het snel, want dezelfde Rodi de Boer kopte op aangeven van Andy de Vries de 4-0 binnen. Met nog 20 minuten te spelen werd het drama voor MKV vergroot door een eigen doelpunt, 5-0. Benjamin Ydema en in de laatste minuten Allard Westerdijk zorgden respectievelijk voor respectievelijk het zesde en zevende doelpunt.

allard

Een dik tevreden Allard Westerdijk tekende voor de 7-0. Rechts naast hem supporter Patrick Hiemstra

Doelpunten: 1-0 Bas Douma (15.-pen.), 2-0 Patrick Zijda (38.), 3-0 Rodi de Boer (58.), 4-0 Rodi de Boer (67.) 5-0 eigen doelpunt tegenstander (70.), 6-0 Benjamin Ydema (75.), 7-0 Allard Westerdijk (91.)

Gele kaart: idris Zebari, Sander Douma (MKV ’29)
​Rode kaart: Koen Manson (2x geel), Arnold Herder (MKV ’29)

Opstelling LSC 1890: Bas Douma, Marco Ahmed (46. Steven van der Zee), Martijn Zwaga, Han Miedema, Rodi de Boer (67. Lars Bos), Jari Boersma, Benjamin Ydema, Andy de Vries. Allard Westerdijk, Patrick Zijda (67. Alex Janssen) en Marco da Silva

  • Deel dit artikel