menu

LSC 1890 overtuigend en snel langs ONB

Verslag Geplaatst door Jan Ligthart

Tegen hekkensluiter ONB maakte LSC 1890 gisteren geen fout. Met een ruime einduitslag van 6-1 gaf LSC de ploeg uit Drachten geen schijn van kans.

Het aanwezige publiek was nog nauwelijks uit de kantine of de bal lag zondagmiddag 14:00 al in het net. Binnen dertig seconden bracht Andy de Vries, op aangeven van captain Han Miedema, LSC op voorsprong. Al snel daarna was de ploeg van Bert Hollander opnieuw gevaarlijk. Na een grote kans voor Marco Da Silva was het uiteindelijk Erwin Slik die de 2-0 binnenschoot. De krachtsverschillen tussen de twee ploegen waren al vanaf het begin van de wedstrijd merkbaar. De toeschouwers op Sportpark Leeuwarderweg zag eenrichtingsverkeer richting de doelman van ONB.

Het drama voor ONB was compleet toen de scheidsrechter een penalty gaf. Specialist en keeper Bas Douma mocht voor de derde keer dit seizoen aanleggen vanaf 11 meter. Hij faalde niet en daarmee kwam de stand op 3-0. De naam van Allard Westerdijk kwam niet op het scoreformulier. Zijn doelpunt werd afgekeurd, omdat de scheidsrechter floot voor een overtreding. Westerdijk kon vlak voor rust wel een assist bijschrijven. Een fraaie voorzet belandde op het hoofd van spits Erwin Slik’ 4-0. Met dit doelpunt is Slik nog maar één doelpunt verwijderd van de top drie van de topscorers aller tijden. Met 51 doelpunten moet hij alleen nog Rutger Kuijpers (52), Theo Ydema (84) en Gerrit Gerritsma (102) voor zich dulden.

Met een comfortabele voorsprong van 4-0 werd er in de rust gewisseld. Lars Bos verving Allard Westerdijk. LSC kwam niet goed uit de kleedkamer. Door slecht uitverdedigen van LSC werd de stand op 4-1 gebracht. Trainer Hollander besloot hierna ook zijn andere twee wissels in te zetten. Jari Boorsma en Erwin Slik verlieten het veld voor Patrick Zijda en Alex Jansen.

De weg naar het doel werd de tweede helft minder makkelijk gevonden dan de eerste helft. Pas in de 70e minuut werd de score vergroot naar 5-1. Marco da Silva schoot de bal beheerst tegen het net. Na diverse kansen voor Patrick Zijda en Benjamin Ydema, was het laatstgenoemde die voor de eindstand van 6-1 tekende.

Met een wedstrijd meer dan Wolvega en een wedstrijd minder dan Frisia staat LSC nog steeds derde op de ranglijst. Met nog negen wedstrijden te gaan ligt de weg naar het kampioenschap nog helemaal open.

 

 

 

  • Deel dit artikel