menu

LSC 1890 JO9-01 behaalt succes in Putten

Verslag Geplaatst door Jan Ligthart

Zaterdag jl. is LSC 1890 JO9-01 afgereisd naar de Veluwe voor een oefenwedstrijd tegen SDC Putten. “SDC Putten?”, hoor ik u denken. Ja inderdaad, SDC Putten; 1200 leden, 15 F-teams en de boel goed voor elkaar. Ze spelen mee boven in de hoofdklasse met spelertjes die gescout zijn door PEC Zwolle en Vitesse. Kort om: een flinke kluif. En dat was nu juist de inzet van de LSC F-jes ter voorbereiding op het tweede deel van de competitie en het vervolg van het bekertoernooi.

Vorige week was onze eigen JO11-02 (veel) te sterk voor JO9-01. De oefenwedstrijd werd kansloos verloren met 9-2, terwijl in het treffen voor de winterstop het verlies nog beperkt kon worden tot 5-3. Het team miste dat extra stukje inzet en de centrale man achterin. Maar Putten maakte alles goed. Na 2 keer 20 minuten was de eindstand 2-3 in het voordeel van de Snekers. Dat geeft moed voor het bekerduel tegen Frisia Leeuwarden van aankomend weekend. Bij winst zit LSC bij de laatste tien teams.

SDC Putten begon sterk aan de wedstrijd en stelde met fraai combinatie voetbal de LSC-verdediging flink op de proef. Maar LSC herstelde en maakte de openingstreffer met een prachtig afstandschot. Voor rust werd de 0-2 ingetikt. Gebrand op een treffer begon SDC Putten aan de tweede helft maar moest eerst nog de 0-3 incasseren uit een vrije trap, voordat zij met twee treffers de eindstand op 2-3 wisten te zetten.

Verslagen, maar met opgeheven hoofd verlieten de Puttenaren het veld. “Hoe ver is het naar Sneek?” “Wij willen revanche………..”. Een afspraak wordt binnenkort gemaakt.

Foto: op de terugreis werd nog een bezoekje gebracht aan de lokale McDonalds omdat vanwege de oefenpot het traditionele LSC-snacktoernooi werd gemist.

  • Deel dit artikel