menu

Tekst: GrootSneek

LSC 1890 heeft afgelopen zondagmiddag op het eigen sportpark aan de Leeuwarderweg in Sneek een belangrijke 4-1 overwinning geboekt op GAVC uit Grou. De drie punten die de Snekers zaterdag ‘in the pocket’ staken, zorgen er voor dat de Sneker tweedeklasser aansluiting houdt bij de koplopers van het klassement. LSC staat momenteel op de vijfde plaats van de ranglijst met vier punten achterstand op de gedeelde nummers een en twee, respectievelijk vv Heerenveen en Groninger Boys, maar heeft nog een inhaalwedstrijd (6 april uit tegen Wolvega) tegoed. Vooropgesteld dat ze die niet verliezen, kunnen ze zich na Paasmaandag weer mengen in de strijd om het kampioenschap van de Tweede klasse K met slechts een puntje achterstand op de klassementstop.

Beter GAVC

De wedstrijd van zondag begon met een ontketend GAVC dat ‘alles hens’ uit de startblokken ging, duidelijk met de opzet om  vroeg in de wedstrijd een voorsprong ‘neer te zetten’. Dat resulteerde in enkele ‘billenknijpmomenten’ voor de Snekers, waarbij keeper Bas Douma een hoofdrol speelde. Na een schot op de paal van het Sneker doel, scheen het kwartje te vallen en begon LSC te voetballen. En werd ook meteen gevaarlijk. Kansen van Slik en Da Silva stierven in schoonheid, maar in de 36e minuut kwam de verdiende voorsprong tot stand via een harde vrije trap van Timo Breukelaar, die werd gestopt door de goalie van GAVC, maar vervolgens opportuun door Lars Bos ingetikt vanuit de rebound; 1-0. dat was tevens de ruststand.

In de eerste minuut na de rust het tweede Sneker doelpunt, van de voet van Erwin Slik na goed voorbereidend werk van Marco da Silva. GAVC bleef er voor gaan, creëerde ook kansen, maar wist dat niet in doelpunten om te zetten. Tot de 57e minuut een corner door Ramon Smit in tweede instantie werd ingekopt, waardoor de gasten terug in de wedstrijd waren; 2-1. Qua krachtsverhoudingen ontliepen de ploegen elkaar niet al te veel. Het surplus aan techniek aan LSC kant werd ruimschoots gecompenseerd door de inzet bij de Grousters.

Het was tijd om nieuw bloed in de ploeg te brengen moet trainer Sander Sliekers gedacht hebben; Jeffrey van der Meer verliet het veld voor Floris Bok en Lars Bos maakte plaats voor Zijda. En passant miste Erwin Slik een levensgrote kans om oog in oog met de keeper de wedstrijd in het slot te gooien; hij schoot over. Dat gebeurde wel in de laatste minuten van de wedstrijd. Jari Boorsma maakte in de 84e minuut met een snoeihard laag schot de 3-1 en vier minuten later was het invaller Floris Bok die definitief de deur dicht deed voor GAVC met de 4-1.

  • Deel dit artikel