menu

LSC 1890 F1 doet ervaring op bij VTT NK F1 toernooi.

Verslag Geplaatst door

Op donderdag 14 mei, Hemelvaartsdag, deden de jongens van LSC 1890 F1 mee aan het V.T.T. ( Voetbal Talenten Toernooi ) NK F1 toernooi.

Nadat we ons tijdens de voorronde in Leeuwarden net niet konden plaatsen kregen we een aantal maanden geleden te horen dat er een plek voor ons was vrij gekomen.

Deze kans hebben wij natuurlijk met beide handen aangegrepen.

Met een grote delegatie incl. 2 spelers van de F2 en vele enthousiaste ouders die de jongens tijdens het toernooi geweldig hebben ondersteund reisden wij in de erg vroege ochtend af naar Castricum.

Om 09:00 uur moesten alle teams zich melden om vervolgens allemaal bij de opening incl. vlaggenparade te worden opgeroepen.

Nadat het plaatselijke blaasorkest iedereen had wakker gemaakt met het Wilhelmus kon het toernooi beginnen.

De eerste wedstrijd moesten we spelen tegen FC Engelen. De trainer/coach Maarten van der Wal had de jongens op het hart gedrukt om direct fel te beginnen en de jongens hadden goed geluisterd.

Met prachtig spel werd de tegenstander ver terug gedrongen en de kansen werden aaneen geregen. Helaas bleef de beloning uit en werd er niet gescoord, er bleek zelfs nog een Engeltje op de lat te zitten toen Fc Engelen in de laatste seconden nog een vrije trap op de lat schoot, 0-0 dus. De tweede wedstrijd was Purmersteijn de tegenstander, een fysiek sterke tegenstander. De tegenstander zette dit keer vanaf het begin ook goed druk op onze verdediging maar uit een snelle counter konden we de 1-0 maken. Purmersteijn rechte hun rug en ging met stevig spel LSC hevig onder druk zetten, de verdiende gelijkmaker bleef dan ook niet lang op zich wachten. Helaas volgde er later dan ook nog de 2-1 voor hun en in de slotseconden ook nog de 3-1.  Jammer maar op naar de volgende tegenstander.  ATC’65 was de naam van de opponent in de laatste poulewedstrijd. Een goed voetballende ploeg die we vooral in het begin niet helemaal bij konden benen, na een sterke tweede helft stond er helaas een 3-1 verlies voor ons op het scorebord. Dit betekende een derde plaats in de poule, op naar finalewedstrijden van alle nummers drie uit de 8 poules. In de kwartfinale uit deze categorie moesten wij aantreden tegen een bekende tegenstander, namelijk FVC F1 uit Leeuwarden.  Van FVC hebben wij in de vorige competitie een keer kunnen winnen dus er lagen zeker kansen voor ons om door te stoten naar de halve finale van categorie 3. Het werd een zeer spannende wedstrijd waarin wij zeker kansen hebben gehad om op voorsprong te komen, helaas viel uit een counter na een discutabele beslissing van de scheidsrechter de tegengoal. De gelijkmaker konden we er niet meer in krijgen dus een 1-0 verlies. Het zonnetje bleef er maar doorkomen dus de combinatie van een heerlijke temperatuur en een fanatieke aanhang achter de hekken moest toch een goed resultaat kunnen opleveren in de volgende wedstrijd. En zo gebeurde het, de tegenstander Kampong met een aantal sterke jongens in de gelederen werd met ijzersterk verdedigen en goed positiespel met 1-0 verslagen. Na deze wedstrijd werd de vermoeidheid bij vele jongens goed zichtbaar en de technische en de medische staf moesten er alles aan doen om de jongens fit het veld in te sturen voor de laatste wedstrijd, helaas was de koek op en de batterijen konden niet meer goed opgeladen worden. De tegenstander Apeldoorn trakteerde ons nog wel op een paar mooie goals maar een ook op een pittige nederlaag, 5-0.

Na deze laatste wedstrijd van het toernooi snel douchen en zo goed mogelijk herstellen van deze prachtige sportieve maar zware ( 6 wedstrijden, wachten en warm ! ) dag.  We hebben daarna met zijn allen gekeken naar de finale van het NK, daarin speelde S.C. Emma uit Dordtrecht tegen de F1 van De Foresters uit Heiloo. Deze jongens wisten, ondanks de ook voor hun lange dag, een prachtige pot voetbal neer te zetten waarin het zeer eenvoudig was om enkele grote talenten te herkennen. De Foresters maakten vlak voor tijd de 1-1 en het kampioenschap moest beslist worden door het nemen van penalty’s. Daarin bleek S.C. Emma de sterkte en zij werden daarna bij de afsluiting en prijsuitreiking gekroond tot de directe Nederlands kampioenschap. Onze aanvoerder mocht ook een prachtige schaal, als dank en bewijs voor deelname, aan het NK in ontvangst nemen. Aan het eind van de rit bleek dat wij de 22eplaats hebben behaald ( van de 32 deelnemers ).De jongens waren natuurlijke apetrots op deze prachtige schaal. We hebben met zijn allen, de jongens en begeleiding & ouders, enorm genoten van het zeer goed georganiseerde toernooi. Een prachtige ervaring voor de jongens, en ze waren 22e van heel Nederland en dat is natuurlijk ook een hele goed prestatie te noemen. De opgedane ervaring werd de zaterdag erop direct omgezet in een fantastische wedstrijd tegen Olde Veste F1 waarin de eerste competitieoverwinning werd geboekt. Als ze zo blijven spelen dan zit er zeker nog veel meer in het vat !!

Durk Venema.

Onze afvaardiging :

Seth Schuil

Sem Vogelvanger

Thijs Jongstra

Quinten Tichelaar

Pieter Hoekstra

Ward Koning

Niek de Jong

Allard Eldering

Ype Pieter Venema

Delano Spoelman ( F2 )

Jay Schuil ( F2 ).

Maarten van der Wal : trainer/coach

Technische staF : Patrick de Jong / Peter Koning & Durk Venema

Vele ouders=rijders=supporters !

 

  • Deel dit artikel