menu

LSC 1890 E2 overtuigend zomerkampioen

Verslag Geplaatst door

Dinsdag 26 mei, voor velen een normale zomeravond, maar voor Heerenveen E3, CVVO E1 en LSC 1890 E2 was dit verre van een normale zomeravond. Er werd namelijk gevoetbald voor het kampioenschap.

CVVO had de beste papieren, zij stonden namelijk aan kop en waren uit gevoetbald, toch waren zij met het hele team en ouders naar Heerenveen afgereisd om de wedstrijd bij te wonen. Heerenveen daarentegen moest winnen van LSC om het kampioenschap veilig te stellen. Heerenveen dat voorafgaand aan het duel op de 2de plek stond was hierom ook favoriet tegen het, op plaats 5 geklasseerde LSC.

Alleen als men zich echt had ingeleefd in de wedstrijd zou men weten dat LSC na de winterstop 8 maal op rij had gewonnen en ze patat zouden krijgen als ze de laatste wedstrijd van het seizoen ook zouden winnen. Dus voor Heerenveen stond er een lastig potje op het programma. Om 18:00 stonden er 8 strakke koppies bij het zwembad, de 9de was rechtstreeks naar Heerenveen gegaan en was er eerder als zijn teamgenoten, met de gretigheid zat het dus wel goed! Toch was het Heerenveen dat het spel maakte en een aantal hele grote kansen kreeg die, of op de lat/paal kwamen of uit het net werden gehouden door Vigo Neuer.

In de rust werd er door de trainers dus ook niet veel meer gezegd dan; zolang zij niet scoren, verliezen wij niet. Deze uitspraak hield stand tot 10 minuten na rust, toen Heerenveen de 1-0 op het scorebord schoot. Na de 1-0 was het niet Heerenveen dat doorzette maar waren het de jongens van LSC die het heft in handen namen. Dit werd uitbetaald en door middel van een mooi afstandsschot van Nils kwam de 1-1 op het scorebord. Heerenveen moest weer scoren en er werd druk gezet door de spelers. LSC daarentegen bleef nu wel rustig voetballen wat ze in de eerste helft nalieten. Nils kroonde zichzelf als man van de avond door na een fantastische steekbal, de keeper te passeren en de bal in het net te schieten, 1-2!

Hierna was het nog even billenknijpen maar de scheidsrechter floot voor het laatst en de mannen van CVVO en LSC konden aan de patat. CVVO pakt het echte kampioenschap maar ‘reuzendoder’ LSC heeft het zelfverzonnen zomerkampioenschap met afstand binnengehaald.

Hierbij wil de technische staf de jongens en natuurlijk de ouders, die altijd in grote getallen aanwezig waren bij de wedstrijden, bedanken voor een gezellig, mooi en succesvol seizoen.
Jari, Patrick en Daan
  • Deel dit artikel