menu

LSC 1890 4 speelt in de laatste minuut gelijk op bezoek bij SC Boornbergum’80

Verslag Geplaatst door Bart Ligthart

Het zonnetje scheen, de mannen verschenen fit op het sportpark, Leeroy Langius was weer eens van de partij, maar de punten werden verdeeld op sportpark de Kampslach.

Half 9 stipt verzamelden de kanjers van het vierde elftal zich op het prachtige sportpark van LSC 1890 om vervolgens een lange reis te maken naar Boornbergum. Eerder werd er thuis 12-0 gewonnen van de tegenstander van vandaag. Na een matige warming up begonnen de mannen onder leiding van aanvoerder Marc Wiersma aan de wedstrijd. De partij begon stroef en de verdediging onder leiding van Leeroy moest aan de bak. De routinier van LSC 4 liet zijn klasse in verdedigend opzicht weer eens zien. Na een minuut of 15 vond Marc Wiersma dat het genoeg was en scoorde de 0-1, een ouderwetse scrimmage leidde tot het doelpunt en de teller van de spits gaat naar 10 goals dit seizoen. Vlak na de 0-1 counterde Boornbergum razend snel en dat leidde tot een strafschop voor het thuisspelende team. Een knullige overtreding van alleskunner Arvid was de aanleiding. Joris zat er bijna nog aan maar de strafschop was onze nummer 1 toch te machtig, 1-1. LSC pakte de draad weer op maar de kansen werder door de aanvallers niet verzilverd. De scheids blaast na 45 minuten op zijn fluit, de mannen van Carlo Serra mogen thee gaan drinken.

De tweede helft begint niet goed voor LSC en het wordt dan ook 2-1 voor Boornbergum door een eigen goal van Joris, een voorzet gaat via zijn handen in het net, Hier kon hij echter niet veel aan doen. LSC dringt aan en het is dan ook wachten op de gelijkmaker, de 2-2 valt kort na de 2-1. Doelpuntenmaker is gastspeler Kerst, al past deze naam niet bij de tijd van het jaar met dit prachtige weer. Kort na de 2-2 valt ook de 2-3 en de 2-4 gemaakt door Marc Wiersma en Mark Haitjema. LSC dacht dat de buit al binnen was met nog 5 minuten op de klok. Uit een vlijmscherpe corner tikt Boorbergum de 4-3 binnen, de mannen van het 4e stonden te slapen. Tot overmaat van ramp word de 4-4 kort voor tijd ook nog gemaakt, weer uit een voorzet en weer slecht verdedigd, was dit ook gebeurt als Leeroy in de 60e minuut niet was gewisseld? We zullen het waarschijnlijk nooit te weten komen. Er was voor de jongens van LSC geen tijd meer om nog iets te doen en dus staat het scorebord ná het fluitsignaal op 4-4, een remise.

24 Februari speelt LSC 4 uit tegen Aengwirden 2 en hopen ze zich weer te herpakken en de 3 punten dit keer wel mee naar huis te nemen.

  • Deel dit artikel