menu

LSC 1890-4 sluit oefenreeks overtuigend af!

Verslag Geplaatst door Arjen Posthuma

Op zondag 30 augustus om 13:15 werd er afgetrapt tegen de mannen van FC Burgum-zo1.

Na een nogal wisselvallige voorbereiding was dit de laatste oefenwedstrijd om het 4de elftal onder leiding van Carlo Serra klaar te stomen voor de eerste bekerwedstrijd en het daarop aansluitende nieuwe seizoen.

LSC begon goed aan de wedstrijd en gaf weinig weg. In het eerste kwartier ging de wedstrijd veel op en neer en werden de duels veelal op het middenveld uit gevochten. LSC wist de diepte te vinden achter de verdediging van FC Burgum door Rens van der Meulen, in de volksmond ook wel Larry genoemd weg te sturen. In de aanval kwam Larry in een onderling duel echter naar terecht, waardoor hij de wedstrijd niet meer voort kon zetten. De kansen bleven een tijdje uit totdat Arvid Vermeer de bal randje 16 voor zijn rechter kreeg en uithaalde op goal. De keeper wist dit schot te pareren, maar enkele minuten later stond Arvid door een goede diepe pass van Erik Poiesz alleen voor de keeper en deze kans wist hij te verzilveren.

FC Burgum heeft moeite om in de wedstrijd te komen, maar gaf ook weinig weg.

Met een 1-0 voorsprong voor de mannen van LSC, werd er na 45 minuten afgefloten om te gaan rusten. Er werden enkele wissels doorgevoerd voor de 2de helft. Allard Veenema en Nils Visser kwamen het veld in. De wedstrijd werd vervolgd en LSC kreeg nog een paar kansen, maar wist deze niet af te ronden. LSC had op de counter al een paar kansen gehad en ook nu werd Arvid de diepte ingestuurd door Marc Wiersma. De bal viel tussen Arvid en De verdediger, maar Arvid wist er nog net een voet tegen aan te zetten en wist zo de 2-0 binnen te werken. FC Burgum ging opzoek naar de aansluitingstreffer en wist een kans af te dwingen, maar deze wist het net niet te vinden.

 

We waren in de slotfase van de wedstrijd beland en er werd nog een wissel doorgevoerd gastspeler Diederik kwam in het veld en werd al gelijk een paar keer aan de rechterkant opgezocht. Diederik kreeg de bal en ging opzoek naar de goal. Na een goede dribbel had hij de ruimte gevonden en ging voor het schot. Het schot wist het net te vinden en het stond

3-0. Een paar minuten later werd er afgefloten door de scheidsrechter en konden de spelers zich gaan klaar maken voor een aantal koude kletsers in de kantine.

De voorbereiding werd overtuigend afgesloten en zondag staat de eerste kraker al op de planning. De mannen nemen het namelijk op tegen vv Sneek Wit Zwart 2 in de beker.

 

  • Deel dit artikel