menu

MEPPEL – Na de gewonnen wedstrijden tegen Erica en Raptim en een gelijkspel tegen FVC stond er zondagmorgen opnieuw een zespuntenduel op het programma voor LSC 1890 2. De spelers leken zich dit te realiseren; 0 spelers hadden zich laten verleiden om een drankje te halen in de kroeg van Jeroen Broeders. Hierdoor vertrokken we met 12 uitgeruste spelers richting Alcides. De dertiende speler, Marcus Gorter, had helaas geen goede nachtrust gehad. Hij was zondagmorgen door zijn bed gezakt. Na een telraam voor Mart van der Neut, spaart de spelersraad nu voor een nieuwe (tweepersoons)bed voor de lijvige spits van LSC 1890 2.

Na een reis van 35 minuten kwam de selectie van ‘The Blues” aan in Meppel. Daar bleek dat de veertiende selectiespeler Martijn van der Wal nog nergens te bekennen was. Hij had aangegeven op eigen houtje naar Sportpark Ezinge te komen, maar had voor de tweede keer in één week de cruciale afslag gemist. Of dit kwam door de stress van de cursusavond óf door de korte uurtjes slaap na een wilde nacht Utrecht, houden we maar even in het midden.

Alcides

De opstelling van Alcides

Schermafbeelding 2015-03-22 om 20.54.48

De opstelling van LSC

 

Gelukkig was de routinier net op tijd voor de controle van de spelerspassen. Leider Robert van der Wal speelde een cruciale rol tijdens deze verplichting. Waar de scheidsrechter chaotisch door de catacombe moest lopen om de juiste Alcides-spelers met de juiste spelerspassen te matchen, had ‘Robbie’ de spelers van LSC 2 genummerd op een rij gezet, waardoor de scheids binnen een mum van tijd de controle af kon ronden. ,,Nu staan zij al met 1-0 voor”, schreeuwde een speler van Alcides door de catacombe. Doelpuntenmaker: Robert van der Wal, beste leider ooit.

Helaas gaf het scorebord op het kunstgras van Alcides deze stand niet aan. De blauwhemden gingen wel het veld op met de drive om deze score zo snel mogelijk te bewerkstelligen. Een overwinning op de Meppellers zou namelijk betekenen dat LSC de zevende plek van Alcides overnam. Bovendien zijn de drie punten heilig in deze fase van de competitie. LSC ging dan ook voortvarend van start. Er werd leuk getikt en de meeste duels werden gewonnen.

IMG_1185

Heerlijk bankweer

 

Het duurde daarom niet lang voordat de eerste kans van LSC zich aandiende. Een fraaie vrije trap van Steven van der Zee belandde op de lat. Maar ook Alcides werd gevaarlijk. Door een foute crossbal in de opbouw van LSC kon de aanvaller van Alcides het doel van Bert Boddema onder vuur nemen. De meertalige keeper van LSC redde echter uitstekend en voorkwam een vroege achterstand. Hierna was het toch weer LSC die het meeste aanspraak kon maken op een doelpunt. Vooral Gijs Dijkstra en Martijn van der Wal waren dicht bij een doelpunt. Het was uiteindelijk centrale verdediger Steven van der Zee die de bal na een dik half uur spelen in het doel wist te punteren. Een moment daarvoor was hij zeker drie spelers voorbij gegaan en kon via een combinatie met Jeroen zo richting de goal lopen waar hij nog eens twee achtervolgers het bos instuurde. 0-1 voor LSC en tevens de ruststand.

De organisatie stond goed en elke speler van LSC had op basis van de eerste helft een dikke voldoende verdiend. Trainer Mayco Schulte zag daarom geen reden om in de rust te wisselen. Heel erg vonden wisselspelers Mart van der Neut, Jan Ligthart en Marcus Gorter dat niet. Met een strak blauwe lucht en het zonnetje was het immers ideaal bankweer. Bovendien stal Marcus de show door met een snoekduik te voorkomen dat een plastic zak het veld in zou waaien. Tegelijkertijd hadden de spelers live-commentaar van, de aan zijn kleine rechterteen geblesseerde, Mats Landmeter, die met gesproken berichten de thuisblijvers en fans van LSC 2 op de hoogte hield van de stand. Dat commentaar werd af en toe even verbroken, omdat hij de stand door moest bellen naar de NOS. Later bleek dit zijn moeder te zijn.

IMG_1184

Marcus test nieuw bed uit

IMG_1183

Leider Robbie was helemaal tevreden. Niet alleen door zijn nieuwe zonnebril

 

Na de rust voerde Alcides de druk op en ging op zoek naar de gelijkmaker. Echt dichtbij de 1-1 kwamen de Meppellers niet. Met Bert Bouma en Redmer bax op de flanken en Marcel de Vries en Steven van der Zee in het centrum, zat de verdediging van de blauwhemden potdicht. Met een compact middenveld bestaande uit Ivan, Rob en Martijn, werd er ook weinig ruimte gecreëerd voor Alcides. Dat veranderde niet toen Mart het veld betrad voor Jeroen, waardoor Bert twee plekjes opschoof en Mart de taak kreeg om de linksvoor van Alcides te stoppen. Vlak na deze wissel had LSC een penalty moeten hebben. Linksvoor Sjoerd Ydema werd overduidelijk onderuit gehaald, maar de scheidsrechter besloot geen strafschop te geven. Een beslissing waar linksback Redmer Bax de scheids herhaaldelijk op aansprak. ,,U fluit een prima wedstrijd, maar die penalty had ik wel willen hebben”, sprak hij. De leidsman gaf hierna aan hem een typische linksback te vinden. Een uitspraak waar ‘het beest’ het totaal niet mee eens was. Hij is immers de laatst opgeleide linksbuiten van LSC sinds Dicky Brouwer.

Voor de laatste 20 minuten werden Jan en Marcus in de ploeg gebracht voor Ivan en Bert. In deze fase van de wedstrijd was Alcides dichterbij een doelpunt dan ze de hele wedstrijd geweest waren. Uit een corner werd bijna de 1-1 gescoord, maar keeper Boddema tikte de bal uit de hoek. LSC moest het in deze fase vooral hebben van de counter. Een voorzet van Jan kon bijna worden ingetikt door Gijs Dijkstra.

Even later wist Gijs de bal wel in het doel te krijgen. Na een dieptebal van Mart wurmde de vleugelaanvaller zich voor de laatste man van Alcides, waardoor hij 1-op-1 op de keeper kwam en niet faalde. De 0-2 bleek de genadeklap voor Alcides. Helemaal toen de ploeg verder moest met tien man.

LSC verzuimde hierna om de 0-3 te maken. Een vrije trap van Steven belandde op het hoofd van Jan die de bal klaarlag voor Marcus. De ingevallen spits stond oog in oog met de doelman, maar kwam niet tot scoren. De gemiste kans had geen negatieve gevolgen. De scheidsrechter floot voor het einde, waardoor LSC opnieuw drie punten kan noteren. Een opmerkelijk feitje is dat LSC uit de laatste vier wedstrijden slechts één punt minder haalde dan de totale eerste seizoenshelft. Of dit komt door de afwezigheid Dion Douwsma of de terugkeer van Marcel de Vries, Jeroen Broeders en/of Martijn van der Wal, wordt nog onderzocht. Volgende week staat hekkensluiter VKW op het programma. LSC 2 zou dan kunnen doorstoten naar de zesde plaats en goede zaken kunnen doen voor het periodekampioenschap.

CIJFERS: Gegeven door rapporteur/verslaggever Mats Landmeter:

 

  • Deel dit artikel