menu

Vv RAPTIM 2 – LSC 1890 2

Datum: 15 maart 2015
Uitslag: 1-2

Bert Boddema                     6
Mart van der Neut             6
Jan Ligthart                        6
Marcel de Vries                  8
Steven van der Zee            6
Martijn van der Wal          7
Ivan Velds                            7
Sjoerd Ydema                     6
Almar Rienstra                  8
Jeroen Broeders                6
Gijs Dijkstra                       6

Mats Landmeter               –
Redmer Bax                       –
Rob Veeken                        –
Marcus Gorter                   –

Doelpunten: Rienstra, Dijkstra

LSC 1890 2 KEERT TERUG MET DE TAS VOL PUNTEN UIT COEVORDEN
Belangrijke “6 punten” wedstrijd in winst omgezet.

Door Redmer Bax

SNEEK – Zondagochtend 15 maart om 8:00 uur verzamelde de selectie van “Het tweede” zich op Sportpark Leeuwarderweg. Er stond een belangrijk affiche op het programma voor de blauwhemden. Het was echter nog maar de vraag in welke hemden we gingen spelen; Bert Boddema vergat de shirts deze morgen. Het werd hem al snel vergeven, immers, Boddema geniet een onfeilbare status sinds zijn Portugese optreden een week eerder in de LSC kantine. Er gaan geruchten over een jubileum album, gezongen door LSC spelers. De namen van Mats Landmeter, Janco Graafsma en Casper Lemke werden al genoemd. Het schijnt dat Boddema slechts mee wil werken wanneer hij op de cover mag staan. Verder moest stopper Mart Schuurman zich helaas afmelden wegens privé-omstandigheden.

De rit heenwaarts is niet noemenswaardig. Jan Ligthart plaatst een veelzeggende “Car-selfie” op Instagram, waar hij de (te korte) uurtjes slaap naast de spelers noteert. 34 “Likes”, er werd dus op grote schaal medeleven getoond door onze supporters. Waterdrager Martijn van der Wal was ondanks het verkeerd rijden, waardoor Duitsland kort werd aangedaan, opmerkelijk goed gemutst. Hij was zó goed met de wedstrijdvoorbereiding bezig, en feliciteerde het op 15 maart 1932 opgerichte vv Raptim met haar 83-jarig bestaan. Hij moet gebaald hebben dat hij geen tijd had om bloemen te kopen bij een pompstation langs de A32.

Hierna begint hoofdtrainer Mayco Schulte met de wedstrijdbespreking in één van de omkleedkotten. Anders kunnen we de boxen niet omschrijven. Voor een plasje of eventuele dopingtest hoef je op privacy niet te rekenen. Bij de bespreking predikte Führer Schulte over saamhorigheid en “de gezichten dezelfde kant op”. De selectie was echter meer dan voorbereid op deze tegenstander. Helemaal toen Wieger Veenstra wist op te merken dat het veld er werkelijk als een biljartlaken bij lag.

Al snel bleek dat Veenstra ook last had van een korte nacht. Het veld leek meer op de oude “grasstrook” langs het hoofdveld waar de LSC teams vroeger jarenlang de training afwerkten. Een van de wissels, Target-man Marcus Gorter, vond het wel op “Makkum Beach” lijken. De temperatuur in Coevorden was er echter nog niet naar om je in te smeren. Gelukkig was er een heerlijk kleedje met schotse ruit in de dug-out aanwezig om het voor 3 van de 4 wisselspelers wat draaglijker te maken. Het kleedje moest je echter wel delen met de ietwat riekende spits Gorter. Hij had lekker thuis getafeld bij zijn moeder Margriet met een paar andere elftalspelers. Hier dronk hij een aantal biertjes en zwoor verder niet de stad ingedoken te zijn. Een scherpe dranklucht brak hem echter toch wat op. Het is trouwens niet de eerste keer dat het huis van Marcus’ moeder werd omgetoverd tot “Café Mien Moeke”. Linkspoten Bax en Veeken namen het voor lief en kropen Gorter stevig aan.

In de eerste fase van de wedstrijd had vleugelverdediger Mart van der Neut de scheidsrechter volgens hem ernstig tegen zich. Heel netjes telde hij het aantal foute beslissingen en merkte dit iedere keer op. 2,3,4,5,6…. Maar na “Hee scheids, dit is al de zevende keer hé” begon de verveling er wel in te komen. De spelersraad spaart voor een telmachine.
Het initiatief kwam na de eerste minuten al snel op het conto van de Snekers, met een aantal goede aanvallen tot gevolg. Een afgeslagen bal werd in minuut 11 linea recta terug geschoten en werkelijk de kruising in gejast: 0-1 door Almar Rienstra!
Lang kon LSC echter niet genieten van de vreugde. Hoewel LSC de betere ploeg was in deze fase, antwoordde RAPTIM in de 19de minuut. Één van de spelers werd niet verdedigd door een enkele LSC-speler en mocht vrij aanleggen voor een zwak schot van buiten het zestien metergebied. Op zich hoeven wij ons dan niet druk te maken met doelbewaarder Boddema. Wie echter wel eens Beach Soccer kijkt op Eurosport, weet echter dat de bal op het zand raar kan stuiten. Boddema had hierdoor geen enkel antwoord op “het polletje van Coevorden”: 1-1 binnenkant paal.

LSC liet zich niet van de wijs brengen en werkte door, zoals de trainer hen had opgedragen. Dit leidde tot kansen voor onder andere Ydema en Broeders. In de 32ste minuut werd het goede doorzetten van opnieuw Rienstra, die met een ouderwetse “punter” alleskunner Gijs Dijkstra vrij voor de keeper zette, beloond door diezelfde Dijkstra: 1-2!

De rust werd door de scheids ingeluid en na een bakkie thee werd door Schulte besloten geen wissels toe te passen. De tweede helft leverde eenzelfde spelbeeld. LSC dicteert, RAPTIM speelt volgens het “Lange halen, gauw thús!”-principe. LSC weet het veldoverwicht nog niet om te zetten in een grotere voorsprong, waardoor de zenuwen toeslaan en het slecht bespeelbare veld een nadeel begint te worden voor de tot goed voetbal bereide Snekers.
Aanvalsleider Jeroen Broeders heeft vanmorgen een zware oefening. Na een luchtduel met de nummer 3 van RAPTIM stort de spits even ter aarde. Het lijkt ook een moeilijke opgave, deze 2 meter lange en brede noeste verdediger zou op een andere dag zomaar gecast kunnen worden voor een volgende Lord Of The Rings-film als “grote Ork nummer 3”. Een goede aanval van LSC wordt even later knap binnengekopt. Het doelpunt wordt echter zeer onterecht afgekeurd en verschaft LSC dus geen lucht of mogelijkheden om wat wissels toe te passen. Had LSC tegen FVC veel last van een slechthorende scheidsrechter; In Coevorden werken ze met een slechtziende grensrechter. Werkelijk iedere voortgaande bal werd door deze gemene man met een vlagsignaal beloond. Dit kwam de wedstrijd dan ook niet ten goede.
Het vervolg van de wedstrijd levert hierdoor wat verdere spanning op, maar RAPTIM wordt niet meer gevaarlijk, mede door een rustig blijvende Marcel “Beus” de Vries. Helaas heeft het buitenland hem nog geen extra kilootjes opgeleverd die hij hard nodig heeft, maar deze teruggekeerde voetballende verdediger speelde een prima wedstrijd en zorgde er samen met verdedigers Ligthart, van der Zee en van der Neut voor dat “Boddie” geen enkel klusje te doen kreeg.

Als laatste merken wij de gele kaart van Rienstra nog op. Na een gesprek met de scheidsrechter bleek dat hij zelf om deze prent gevraagd heeft. Het schijnt dat T-mobile loonsverhogingen heeft toegekend aan haar personeel. Ook mocht poetser Mats Landmeter nog even invallen. Door zijn 8 minuten durende invalbeurt kwam hij niet in aanmerking voor een beoordeling. Wel wordt binnen LSC al langere tijd zorgen geuit over zijn fitheid en scherpte gedurende dit seizoen. Horecawerk, talloze vrouwen, een groot aantal Mexicano’s en het niet spugen in een biertje zou hieraan ten grondslag liggen. Het “pondje extra” wordt onze “George Best van het tweede” echter al het gehele seizoen vergeven: Wat heeft deze man een prachtig feest georganiseerd afgelopen vrijdag.

image4 1

De bank werd warm gehouden door Marcus, Rob, Redmer en Mats

image3 2

Raptim viert de 1-1

 

image2 2

Gijs Dijkstra heeft zojuist de 1-2 gemaakt

 

  • Deel dit artikel