menu

Het treffen met Groninger Boys heeft LSC 1890 zondagmiddag één punt opgeleverd. Een late gelijkmaker van de Groningers voorkwam dat LSC de drie punten mee naar Sneek namen.

LSC begon goed aan de wedstrijd tegen de koploper van de Tweede Klasse K. Een overwinning zou betekenen dat LSC weer volop in de race was voor het kampioenschap. In de beginfase kregen Marco da Silva en Floris Bok goede mogelijkheden voor de 0-1. Even later werd Groninger Boys voor het eerst gevaarlijk maar spits Mooibroek wist de kans niet te verzilveren.

Het was Floris Bok die via een vrije trap de keeper van Groninger Boys wist te verschalken. Een verdiende voorsprong; LSC nam het initiatief en was gevaarlijker dan de Groningers.

Na rust waren de verhoudingen niet anders. LSC leek helemaal op rozen te zitten toen de scheidsrechter floot voor een handsbal in het strafschopgebied van Groninger Boys. Benjamin Ydema schoot de bal echter over, waardoor de magere voorsprong niet kon worden uitgebreid.

Groninger Boys ging in de slotfase fanatiek op zoek naar de gelijkmaker. Een lastige klus, omdat de verdediging van LSC uitstekend stond en keeper Bas Douma met 17 tegendoelpunten niet voor niets de minst gepasseerde doelman van de Tweede Klasse K is. De 1-1 viel uiteindelijk toch. Daniël Posthema redde namens de Groningers een punt.

,,We kunnen onszelf niets verwijten, sprak trainer Sander Sliekers na de wedstrijd. ,,We kwamen voor de winst en zijn daar vol voor gegaan. We kregen aan het eind van de wedstrijd het deksel op onze neus.” Volgende week speelt LSC 1 een thuiswedstrijd tegen GAVC uit Grou.

  • Deel dit artikel