menu

Na het onnodige opgelopen verlies van vorige week tegen MKV (1-0), had LSC1890 tijdens vermoedelijk de laatste zomerse zondag van het jaar, één en ander goed te maken.

Vanaf het begin van de wedstrijd werd door LSC 1890 hoog druk gegeven en had V.V. ONB zichtbaar problemen om hier onder uit te spelen. Minpuntje tijdens de eerste tien minuten van de wedstrijd was het bij LSC 1890 ontbreken van diepgang op het middenveld, waardoor in het bijzonder bij de omschakeling naar balbezit, LSC ’s snelle voorste linie meerder keren zonder directe ondersteuning van het middenveld kwam te staan. Onder leiding van de immer coachende Jeffrey v/d Meer werd eea hersteld en in de 11de minuut was wederom de snelheid van onze aanvalslinie doorslaggevend. Lars Bos klopte op snelheid zijn directe tegenstander en bereikte met een op maat gegeven voorzet de inlopende Patrick Zijda, die met een geplaatste kopbal de eerste van de middag voor LSC liet aantekenen.

Goed gepositioneerd en gedisciplineerd bleven de mannen van LSC spelen. Balbezit met het toepassen van de snelle lange bal waar het moest en het korte combinatievoetbal waar het kon, zorgde voor variatie en dreiging in het spel van LSC waar de tegenstander geen passend antwoord op had.

Een steekbal van Erwin Slik werd in de 24ste minuut na opnieuw een perfecte voorzet van Lars Bos door Benjamin Ydema mooi afgerond. LSC bleef geconcentreerd voetballen en ONB moest het doen met een sporadisch aantal kansen uit dode spelmomenten. Dit keer werden de veldposities en bijbehorende taken door de spelers van LSC wel goed uitgevoerd. In tegenstelling tot vorige week vormden eerder genoemde spelmomenten geen bedreiging en zodoende kon LSC met een verdiende voorsprong van 0-2 aan de thee.

Na de pauze begon LSC helaas toch weer met het bekende ‘achteruit hangen’ wat de tegenstander het gevoel gaf dat er met wat meer opportunisme misschien toch nog wat te halen was. Maar in de 54ste minuut was het de oprukkende Martijn Zwaga, die met een geweldig afstandschot van net over de middenlijn de ONB-keeper kompleet verraste, en de zo de derde voor LSC liet aantekenen. Vier minuten later was het wederom Lars Bos, die na goed doorzetten van Alex Jansen, Erwin Slik bediende, die op zijn beurt rustig de 0-4 kon binnen schuiven.
Met nog een kwartier op de klok en de twee mogelijkheden die Erwin Slik had gekregen via de lange uitballen van de perfect keepende en ‘dirigerende’ Bas Douma, was het uiteindelijk toch Erwin die na een splijtende pass van Sjoerd Ydema en de onzelfzuchtige Lars Bos, zijn tweede van de middag mocht laten bijschrijven.

De middag werd door LSC passend afgesloten. Gijs Dijkstra gooide als vervanger van Erwin Slik al zijn schroom af en slalomde de laatste minuut van de wedstrijd door de defensie van het moegestreden ONB en legde op het juiste moment af op Benjamin Ydema, die zodoende ook zijn tweede kon maken.

Na het echec van vorige week revancheerde LSC 1890 en heeft deze jonge ploeg laten zien, dat het met de juiste wedstrijdinstelling een geweldige wedstrijd op de mat kan leggen en dat er met veel vertrouwen naar de wedstrijd van komende zondag tegen Frisia kan worden uitgekeken.

  • Deel dit artikel