menu

LSC 1 niet langs DTD

Verslag Geplaatst door Jan Ligthart

CORNJUM – In het hoge noorden van Friesland hebben “the Blues” de prestatie van een aantal seizoenen geleden toen DTD met 0-5 werd verslagen, niet kunnen herhalen. Deze keer bleef de :oude dame: in Cornjum na een enerverende wedstrijd op 3-3 steken.

Die wedstrijd begon “Traumhaft”, want al in de tweede minuut toonde Erwin Slik zijn schutterskwaliteiten door een prachtige assist van Andy de Vries binnen te schieten. Een kleine tien minuten later kwam aan de Sneker euforie echter een einde, toen Ybele Reitsma DTD vanuit buitenspelpositie (?) naast LSC schoot. Na die tegenslag kreeg de ploeg van trainer Bert Hollander via schoten van Allard Westerdijk, Marco da Silva en Andy de Vries een aantal malen dreigend, terwijl in de slotfase van de eerste helft een doelpunt van Marco Ahmed op advies van de grensrechter van DTD wegens vermeend hands werd afgekeurd. Dat laatste was op zich een beetje merkwaardig, omdat de leidsman bij de 1-1 een overigens terecht vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter van LSC volledig negeerde.

De beginfase van de tweede helft was volledig voor LSC  en die druk resulteerde na een kwartier in een nieuwe voorsprong voor de Snekers, toen. Benjamin Ydema een bal van Rodi de boer op Slik terug legde en laatstgenoemde feilloos deze mooie aanval bekroonde. Acht minuten later vormde een ongelukkige handsbal van Martijn Zwaga niet alleen de aanleiding voor een strafschop, die vervolgens door Ybele Reitsma achter doelman Bas Douma werd geschoten (2-2)., maar ook de inleiding van een paar spectaculaire minuten.

Eerst kwam LSC In de 71ste minuut voor de derde maal op voorsprong, toen Erwin Slik een voorzet van Allard Westerdijk met de hak tot doelpunt promoveerde en onmiddellijk vanaf de aftrap kwam DTD via opnieuw Reitsma voor de derde keer langszij.  LSC probeerde vervolgens met een aantal verse krachten, waaronder supersub Sjoerd Ydema nog wel de beslissing te forceren, maar DTD liet verder niets meer toe. Daarmee eindigde deze wedstrijd, waarin LSC tot drie keer toe een voorsprong nam en DTD evenzo vele malen die achterstand weg wist te werken, in 3-3.

(Bron: Pengel)


DTD – LSC 1890 3-3 (1-1)
Doelpunten: 0-1 Erwin Slik (2.), 1-1 Ybele Reitsma (11.), 1-2 Slik (60.), 2-2 Reitsma (68-pen.), 2-3 Slik (71.), 3-3 Reitsma (72.)
Opstelling LSC 1890: Bas Douma, Steven van der Zee, Han Miedema, Martijn Zwaga, Marco Ahmed, Andy de Vries (84. Sjoerd Ydema), Jari Boorsma (84. Alex Jansen, Benjamin Ydema, Marco da Silva (35. Rodi de Boer), Erwin Slik en Allard Westerdijk

  • Deel dit artikel