menu

Op het affiche de nummer 2 tegen de nummer 5 van de 4e klasse 1. Twee Sneker ploegen tegen over elkaar. De jonge broeken van de Leeuwarderweg tegenover de ervaren mannen van de Molenkrite. De mannen van 4 al 10 punten uit de laatste 4 wedstrijden en heeft de stijgende lijn ingezet tegenover SWZ welke zijn laatste 5 wedstrijden heeft gewonnen.

Op het sportpark verzamelden 15 LSC’ers zich, meer dan de trainer had verwacht ( waarvoor hij zich verontschuldigde in de kleedkamer). Met de aanvulling uit het 5de Mark van Maasakker en Dennis Douma in de basis startte LSC fel aan de wedstrijd. Dit deed LSC in de volgende opstelling:

Richard; Kevin, Marno(c),Martijn,Marcel;Bart,Mark,Rik,Mauro;Li,Dennis

Oud LSC1890 1 speler Dirk-Jan Lepstra bracht de wedstrijd in beweging, maar het was oud LSC1890 1 speler Dennis Douma die het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte. Na 8′ minuten schoot hij op aangeven van Lizandro de bal tegen de touwen. Het eerste kwartier was LSC ongenaakbaar, evenals tegen De Walden. Vanaf de vijftiende minuut kantelde de wedstrijd echter, De eerder genoemde Dirk-Jan Lepstra liep vrij de 16 in, kreeg de bal en rondde knap af. ‘Leppie’ maakte zijn tweede in de 31′ minuut en bracht SWZ op voorsprong.Tot de rust werden de gaten bij LSC groter, maar zakte het moraal niet. Kansen aan beide kanten eindigden niet in doelpunten en zo ging LSC met een achterstand de kleedkamer in.

In de rust was het hele team het erover eens dat er vandaag wat te halen viel. Pakkenverkoper Kasper van Dijk kwam de ploeg in de rust ook nog even aanmoedigen, de resulteerde in enkele woordgrapjes: “Niet bij de pakken neerzitten, deze lui zijn te pakken. Pak het vanaf het fluitsignaal direct weer op. Inpakken en wegwezen. Pak van mijn hart”

De grappen hadden een positieve invloed. LSC leverde strijd zoals we dit niet eerder hebben gedaan dit jaar. Onder het kunstlicht was het Mark van Maasakker die van 30 meter de bal op goal schoot. Terwijl de bal, die zo’n 7 seconden onderweg was, richting kruising vloog, gebeurde de volgende conversatie. Lizandro: “Geven zo’n bal”, Mark:”Dit wordt doelpunt hoor” 5, 6, 7…. raak! Werkelijk waar een werelddoelpunt zou een wel gerespecteerde verslaggever van SneekTV roepen!

Het halfuur dat volgde was het bikkelen geblazen in de vrieskou. Met Sikko(Baco) voor Bart, Mark H voor Li, Tim voor Mark v M en Steven voor Dennis had LSC nog genoeg frisse krachten om het de ervaren SWZers moeilijk te maken. Sterker nog, de 3-2 was dichterbij dan de 2-3. Nog voordat hij gewisseld werd, was Douma 1 op 1 gestuurd. Met het zuur in de benen miste hij echter deze grote mogelijkheid.

Naarmate het eind volgde werd de prestatie steeds knapper, iedereen streed om elke bal en wilde het punt vast houden. Bart zette, die in de laatste minuten nog in het veld kwam voor Kevin, de laatste actie van de avond op. Met een mooie bal richting Tim, die hem mooi op de borst aannam en met een goed schot richting goal, hing er een sensatie in de lucht. Echter was het de keeper van Sneek die de bal kon wegwerken waarna de uitstekend fluitende Ewout van der Akker er een eind aanmaakte.

Onder luid applaus van het in grote getallen aanwezige supporters ( waarvan dank en dat in deze koud) dropen de spelers van Sneek af als verliezer van deze wedstrijd en was LSC1890 4 de morele winnaar van dit knappe gelijkspel.

Volgende week op het programma: LSC 1890 4 vs Harkema Opeinde 2, de nummer 10 van de competitie en waar LSC al eerder met 1-4 van won in alle vroegte aan het begin van de competitie.

  • Deel dit artikel