menu

Inspiratieloos LSC 4 verliest terecht

Verslag Geplaatst door

Zondag 6 september stond de eerste competitiewedstrijd van het jaar op de LSC 4-agenda. Het team trof een oude bekende, namelijk MKV 4: een ploeg waarvan het vorig jaar twee maal niet wist te winnen. Ook ditmaal waren de ervaren routiniers uit Leeuwarden LSC de baas. Eindstand: 1-4.

De vrijdag voor de wedstrijd werd de selectie op papier gezet: 17 man telde dit formulier. Marc was op dat moment nog de enige afwezige (geblesseerd). Een volle bank en genoeg kandidaten om grensrechter te spelen. Toch kwamen er zondagochtend nog twee afmeldingen binnen: Remco wegens ziekte en Kasper wegens een blessure. Ook Mauro leek te verzaken. Hij was de nacht ervoor even de hort op geweest, maar had blijkbaar moeite met de vroege verzameltijd van half 2 ’s middags. Wel kwam Mauro nog met kleine oogjes aangefietst voordat het eerste fluitsignaal geklonken had, maar zijn basisplaats was niet meer te redden. Hij mocht eveneens de taak van grensrechter op zich nemen.

Opstelling: Pieter; Steven, Marno, Erin, Martijn; Marcel, Rik, Paul, Bart; Saïd en Lizandro.
Bank: Stefan, Mauro, Sikko, Randy.

De kwaliteiten van MKV 4 waren bekend. Een ploeg die zich lekker voelt als het balletje in de eigen ploeg rondgaat. Het strijdplan van LSC was daarom om de gasten uit Leeuwarden proberen onder druk te zetten. Dat lukte aardig de eerste 15 minuten, daarna bleef het bij proberen. Niet alle LSC’ers konden het belopen en het jagen leverde dus niks op. LSC liep achter het balletje aan, bewaakte het strafschopgebied goed, maar wist zelf niks te creëren. Het pressiespel maakte plaats voor het altijd fijne catenaccio-voetbal. Lekker counteren met de vlugge voorhoede spelers. Aan snelheid ontbrak het niet bij LSC, aan slimheid wel. LSC stond 37 maal buitenspel in de eerste helft. Maar ligt dat aan degene die de pass geeft of aan de degene die buitenspel staat?
Wel wist LSC een kans te creëren uit een lange bal. De rappe Lizandro en de iets minder rappe Bart kregen een aardige mogelijkheid om de trekker over te halen, maar er zat geen water in het waterpistool.

MKV had de bal, maar wist het balletje nauwelijks in de 16 te krijgen. MKV deelde wel enkele speldenprikjes uit van afstand. Zo raakte de rechtsmidden de paal met een volley uit een schier onmogelijke hoek. Een zeldzame opleving. Er gebeurde dus niet bijzonder veel in de eerste helft. Toch werd er voor rust nog gescoord. De doelman van MKV verkeek zich lelijk op een hoge en trage corner van Lizandro. De keeper ging er onderdoor en liet zijn doel vrij voor het genadeloos voorhoofd van Paul.
‘Schnitzel’ showde maar weer eens zijn aangeboren koptalent. Langs de lijn werd al gesuggereerd dat als Paul 15 centimeter langer zou zijn, hij de gedroomde spits van Stormvogels Telstar was geweest. Het was pas de tweede competitiegoal van Paul in zijn seniorenperiode. De eerste was immers zijn wereldgoal van twee seizoenen geleden, thuis tegen FC Kraggenburg.

Zonder veel moeite, maar ook niet met gemak zocht LSC de kleedkamer op met een 1-0 voorsprong. Ondanks vier fitte wissels, werd er maar een keer gewisseld in de rust. Stefan kwam er in voor Saïd. Dit omdat LSC verdedigend redelijk goed stond en meerdere wissels in een keer zouden de organisatie wel eens kunnen verstoren. Leuk bedacht, maar niet correct: 8 minuten in de tweede helft keek het vierde al tegen een 1-2 achterstand aan.

Randy werd er ingebracht voor de moegestreden aanvoerder Marno. Randy nam zelf de band om de arm. Moeder Broersma stond met trots langs de lijn toe te kijken. Mauro en Sikko vielen in minuut 70 in voor Marcel en Bart. LSC probeerde zo met een 4-3-3 nog het een en ander te forceren. Maar LSC kwam er gewoon totaal niet meer aan te pas in de tweede helft. MKV liep uit tot 1-4, onder andere door een fraaie afstandsgoal. Voor LSC probeerde Stefan het nog met een lobje, maar zijn inzet bleek te kort.

LSC speelde zondag bijna niks klaar en was gewoon de mindere ploeg. Zonder bal was het in de eerste helft goed, in de tweede helft zeker niet. Aan de bal was het 90 minuten lang niet heel groots, net als een week eerder tegen FFS. Werk aan de winkel dus voor LSC. Misschien verandert alles met de langverwachte terugkeer van ‘De Streep’?

  • Deel dit artikel