menu

Het nieuwe vlaggenschip?

Verslag Geplaatst door

Op de vroege zondagochtend van 13 november ging LSC 4 op bezoek bij een bekende tegenstander: Nieuweschoot 3. Vorig seizoen werd de uitwedstrijd met 1-2 gewonnen. Paul scoorde toen twee keer, waaronder de beauty waar hij ‘Het Mooiste Doelpunt van het Jaar 2015/2016’ mee wist te winnen. Ook deze zondag werd het 1-2. Wederom was het één speler die beide goals voor LSC maakte: De Spits.

Maar laten we eerst even teruggaan naar het vroege tijdstip. Om 10:00 uur spelen in Nieuweschoot, dus 8:45 verzameltijd. Alleen Marno was op tijd (klasse aanvoerder). Wel was hij vrij pissig, met name op Mauro, Martijn en Randy, getuige zijn sarcastische berichtje in de Whatsapp-groep. Mauro was al laat, maar kwam er ook achter dat hij de shirtjes tas thuis had. Hij moest dus weer even terug. 9:00 uur was hij er eindelijk. Randy was er niet bij, maar niemand wist meer dat hij zich al lang geleden had afgemeld. Martijn maakte het bonter. De sterallures van de topscorer van afgelopen seizoen kwamen tot uiting en hij ging voor de Mauro-behandeling: hij liet zich bij huis ophalen. De man met de LSC-sleutels kwam dus niet langs LSC. Dit hield in dat LSC 4 zonder ballen en bidons vertrok. Ook bleef het hek dicht, wat later van pas zou komen. Maar daarover straks meer.

De reis naar het legendarische sportpark ‘Het Bushok’ was moeizaam. Het was nog een wonder dat de auto van Erin veilig aankwam. Op de snelweg viel er namelijk vlak voor Erin een fiets van een andere auto. Maar dankzij de rijlessen van Tom Bouwmeester was deze situatie een koekje voor Erin ‘Max’ Hiemstra.

Na een warming-up zonder ballen, gaf de scheids bij de aanvoerders aan dat commentaar op zijn leiding beloond zou worden met een gele kaart. Maar dat was een onnodige opmerking. De scheids floot namelijk zoals je dat wenst van een scheidsrechter: consequent. Voor twee zuivere penalty’s floot hij consequent niet. De eerste situatie was al binnen 10 minuten. Kasper ging in de 16 voorbij oud-SWZ’er Robin van de Pol. Robin trok aan de noodrem en timede zijn sliding beroerd. Met veel geschreeuw probeerde Kasper het nog wat aan te dikken. Wellicht dacht de scheids dat het ‘een grapje’ was. Geen penalty en een vervroegde tocht naar de douche voor Kasper met een dikke enkel. Niet veel later zou doelman Pieter een tegenstander vol raken in de 16. Geen penalty uiteraard.

Tussen de penaltysituaties door wist voormalig kampioenskandidaat Nieuweschoot een doelpuntje mee te pikken. Maar dit LSC liet zich niet van de wijs brengen. Al liep Mauro nog wel eens verdwaald over het veld met een scheenbeschermer in zijn hand. (Laten we maar niks zeggen over dat buitenkantje rechts.)
Marc liet weer veel drive naar voren zien. In een flinke rush naar de corner speelde hij zelfs zijn man door de benen en leek er een corner uit te slepen. Helaas zag de scheids het anders. Maar die aanvallende instelling is tekenend.

Ook de instelling van Lizandro was vandaag fantastisch. Dat was in de A2 bij SWZ nog anders. Daar vroeg de trainer eens of hij met A1 mee wilde doen. ‘Nee,’ was het antwoord, ‘want ik kom toch niet meer in Ajax 1…’ Maar vandaag werkte Li keihard en was zelfs betrokken in een klein opstootje, waarbij hij ‘jankerd’ werd genoemd door de snelle nummer 16 van Nieuweschoot. Ad rem antwoordde Li dat die nummer 16 zelf een jankerd was. Goeie Li.

Ondertussen werd er ook gevoetbald. De Spits kopte na een corner van Lenny knap in, maar de bal werd van de lijn weggehaald. Ook Rik kreeg een mogelijkheidje, nadat de keeper hem in de voeten aanspeelde. De keeper wist zijn foutje te herstellen. Maar na wat gemiste kansjes van Nieuweschoot was daar de dieptepass van Paul. Hij viel goed voor De Spits. De Spits raakte hem lekker op z’n slof en de bal suisde in de kruising in de korte hoek. 1-1, tevens de ruststand.

In de eerste helft was Lennart ‘Clubheld van de Week’ Postma er al vroeg in gekomen voor de geblesseerde Kasper. De Spits was ook al ingevallen voor Robin de Boer. Marc gaf aan dat hij wel even wilde wisselen met Martijn, maar Martijn wilde eerst nog warmlopen. Dan maar na tien minuten in de tweede helft. Toen het moment van de wissel aanbrak, ging Marc morrend naar de zijkant. Vreemd.

Paul had moeite met het veld. Voornamelijk omdat we op het hoofdveld speelden, en niet op het bijveld met de klassieke bushokjes als dug-outs. Dat veld kent-ie op z’n duimpie. Op dit hoofdveld gleden de voeten van Paul vaak onder zijn lichaam vandaan. Een opmerking over de Amsterdam Arena was op z’n plaats.

Meulen zat er vandaag ook lekker in. Een paar aardige voorzetten kwamen van zijn linkervoet. Een vrije schietkans werd hem zelfs geboden, maar werd al vroeg geblokt. Anders was het een mooie voorzet geweest.

In de tweede helft kwam LSC op voorsprong. Lenny nam een corner en kaatste slim met de tegenstander. Bij de tweede poging bereikte hij bij de tweede paal Li. Li kopte terug op De Spits. De Spits dook als Bep Bakhuis naar de bal en maakte de 1-2. Wat kan die man laag koppen, zeg!

Vanaf dat moment ging LSC free wheelend naar het einde en deed nog wat leuke dingen. Rik legde knap met de borst klaar voor Robin, maar de ruimte voor het schot was krap. De Spits maakte bijna een hattrick. Robin was dichtbij met het hoofd en probeerde tevens een fraai hakje. Paul zag kans voor een herhaling van zijn doelpunt van vorig jaar, maar miste op een haartje na. Het bleef bij 1-2.

Nieuweschoot was vorig jaar een kampioenskandidaat. Nu vindt de ploeg zichzelf onderaan de ranglijst terug. De spits van Nieuweschoot zei: “Het niveau van de competitie is omhoog gegaan.” LSC heeft nu al 11 punten meer dan vorig jaar rond deze tijd. Trek je conclusies.

Na afloop was er nog een spannend momentje. Belangrijk hier om te weten is dat Nieuweschoot vorig seizoen 3 punten in mindering wist te veroorzaken bij Harlingen 4, die de spelerspassen niet mee hadden. Nu was LSC de klos. De scheids vroeg naar de spelerspassen. Gelukkig was daar de scherpe en goed uitgeslapen Martijn. “Ja, dit verzin je niet: hek was dicht.” Geen leugen.

Volgende week staat Heerenveen op het programma. Er zijn nu al veel afmeldingen. Omdat het een inhaalweekend betreft, is LSC 1 vrij. Bert Hollander kan alvast het geluid van zijn telefoon aanzetten, want Martijn Graafsma heeft de eerste 9 cijfers van zijn nummer al ingetikt. (Tip: Alex Jansen maakt een zeer gretige indruk.)

– De zondag werd verder leuk gevuld met een middagactiviteit. Leuk bedacht, Kos. Leuk opgepakt door de rest.
– #waarisGertKoetje?
– De dampo werkt als een tierelier: tien punten uit de laatste vier wedstrijden.
– Bart was weer belangrijk, door er niet te zijn. (Flauw en lullig)
– Pieter viel prima in voor de geblesseerde Wolf.
– De zeker spelende Erin scoorde deze sensationele wedstrijd een schittermagische zeven komma zes. Klasse wedstrijd, gozer.

  • Deel dit artikel