menu

Het 5e maakt gehakt van koploper Akkrum

Verslag Geplaatst door

LSC 5 – Akkrum 3: 6-0 (door Jorrit Bax)

Vandaag stond de wedstrijd tegen koploper Akkrum op het programma. De 1e 2 wedstrijden na de winterstop werden gewonnen, met goed voetbal, maar niet altijd scherpte voor de goal. Vandaag was de verwachting dat we niet zoveel kansen zouden krijgen als de weken ervoor, dus de kansen die we zouden krijgen moesten er in. Nadat de box-box al enige opzwepende klanken door de kleedkamer liet schallen, zweepten de spelers elkaar op tijdens een scherpe warming-up. Ook het publiek was weer massaal toegestroomd, dit moest ons vandaag aan 3 punten helpen.

Waar een week eerder tegen Blauwhuis de mooiste kansen om zeep werden geholpen, was het nu al binnen 3 minuten raak. Een mooie combinatie door het centrum werd door Jorrit afgerond. 5 minuten later konden de Akkrum’ers weer vissen. Ditmaal was het Marc die na een mooie individuele actie in de korte hoek raak schoot. De blauwhemden streden voor elke meter, Akkrum was duidelijk overdonderd door het goede druk zetten van LSC. Na een kwartier lag de 3e er al in door een afstandsschot van Danny en na 25 minuten de 4e door Iwan. Op slag van rust werd het nog 5-0 door Jorrit. De wissels hadden nog een hele taak om het scorebord te bedienen! De spaaarzame speldenprikjes van de tegenstander kwamen uit vrije trappen. Marco had echter wel door dat dit niet het sterkste punt van Akkrum was. 4 keer mochten ze het proberen op de rand van de 16, maar elke poging strandde in de muur of ging over. Verder had Arjen de 1e helft weinig te doen en wat hij te doen kreeg, was natuurlijk een prooi voor onze betrouwbare sluitpost.

Dat de Akkrum’ers echt hun dag niet hadden, bleek bij de aftrap van de 2e helft. Uit de mond van de aanvoerder klonk toch echt: ‘Kom op Grou…’ Maar of het nou door de aanmoedigingen van de aanvoerder kwam, of door het verslappen van LSC, in de 2e helft kwam Akkrum toch iets beter voor de dag en vielen er een aantal kansen te noteren. De nummer 9 kon een paar keer schieten, maar deze schoten werden geblokt door de verdediging of gestopt door de keeper. LSC kwam ook nog een aantal keren dreigend voor het doel, maar het was alleen Erwin die nog een treffer kon noteren. De uitslag werd dus 6-0 voor LSC! Het 5e blijft dus meedoen in de titelrace.

Na de wedstrijd klonken uiteraard weer de inmiddels vertrouwde klanken uit de boxbox en ook bleef het nog lang gezellig in de kantine. Theo speelde een vrijwel foutloze wedstrijd en trok deze lijn door tijdens zijn bardienst. Keurig getapte biertjes, in combinatie met snacks, zorgden voor een opperbeste sfeer in de kantine.

Rest nog te vermelden dat Ronald zich zondagochtend moest afmelden. Zijn vriendin was hoogzwanger en er waren signalen dat er een kleine op komst was. ’s Avonds kwam het bericht dat zijn zoon Julan Pieter geboren was. Van harte gefeliciteerd namens het hele team! Een vruchtbaar team, aangezien dit al de 3e geboorte in een maand tijd was. Voor de opvolging wordt dus al gezorgd.

De selectie: Arjen, Marco, Hans, Theo, Jan, Colin, Iwan, Danny, Erwin, Jorrit, Marc, Xander, Syllie, Rients

Scheidsrechter: Carlo

Volgende week mogen we in Leeuwarden aantreden tegen Nicator.

  • Deel dit artikel