menu

Een helft is genoeg

Verslag Geplaatst door

Op de laatste dag van april was het publiek de grote winnaar bij de wedstrijd Frisia 5 – LSC 4: een klassiek affiche, hoofdveld, aangenaam weertje en maar liefst 14 doelpunten. Echter gingen de drie punten met LSC mee: het werd 8-6.

Het lijstje afwezigen was weer eens aardig gevuld bij LSC 4. Doelman ‘Wolf’, vakantieganger Tinus, reiziger Eertsje, Paultje BuZa, ‘de Duif’ en de nog immer geblesseerde Trendy moesten verstek laten gaan. LSC trad daarom aan met de volgende ploeg: Pieter; Marc, Rik, Marno, Steven; Mauro, Hendrik, Kasper, Lucas; Lizandro, Bart. Wissels: Rob en de Blonde God.

Het eerste kwartier had 1 man in de hoofdrol: Lizandro. Al in de tweede minuut rondde hij een goede aanval af op aangeven van Bart. Een paar tellen later stond het al weer 1-1. Wederom een paar minuten later stifte Kasper, na een steekpass van Lizandro, LSC weer op voorsprong. Weer even later werd Lizandro neergehaald in de 16, maar dit werd vervolgens beoordeeld als een schwalbe. Nog binnen het kwartier was het weer Lizandro, maar dit keer negatief: hij had de bal voor het intikken, ware het niet dat hij onderuit werd gelopen door ploeggenoot en inwoner van Leeuwarden (‘verdacht’) Kasper en met een hoorbare knak en een dikke enkel het strijdtoneel moest verlaten.

Terwijl Lizandro een kartonnen bekertje met ijs kreeg van dader Kasper en door toeschouwer Stefan ‘Baan’ naar het MCL werd gebracht, moest LSC door met de wedstrijd. De wissels Robson en de Blonde God deden direct mee aan de doelpuntrijke opening. Hoewel er aardig in de buitenspelval van Frisia werd getrapt (Bart, volgende keer je buik inhouden!), maakte LSC goed gebruik van de ruimtes op het grote hoofdveld. De verdediging met Boekie, Rikkert, Romke en Meulen stond als een huis en stoomde en schoof graag mee. Pietertje hield verder in de eerste helft zijn doel schoon. B1-speler Lucas wist zijn goede optreden niet te belonen met een doelpunt, maar was een aantal keer dichtbij (o.a. bal op de paal). Veteraan Hendrik was weer eens de fitste speler van het veld en heeft elk grassprietje aangeraakt. Baap speelde net als vorige week als een terriër op de rechterflank: die lijn vindt hij fijn. Meulen zou in de tweede helft nog een fraaie assist geven op Kos. De Dikke Dolberg leverde een puike prestatie door twee keer te scoren en twee assists af te leveren. Robin prikte er één binnen. De Blonde God maakte er 2: als een echte spits op 10.

Bij rust was het 7-1 voor LSC 4. Na rust stopte LSC met voetballen. De wedstrijd eindigde in 8-6.

  • Deel dit artikel