menu

Eerste elftal uitgeschakeld in de beker

Verslag Geplaatst door Jan Ligthart

LSC 1890 1 kan zich de rest van het seizoen volledig op de competitie richten. ‘The Blues’ werden zondagmiddag na een dramatische penaltyserie uitgeschakeld door sc Bolsward.

De ploeg van Bert Hollander was vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Toch was het sc Bolsward dat op voorsprong kwam door klungelig uitverdedigen van LSC. Ook na de 1-0 van de Bolswarders bleef LSC voetballen, maar het balbezit kon niet worden omgezet in serieuze kansen voor de Snekers. De grootste mogelijkheid was voor Steven van der Zee. Hij mocht vanaf 11 meter aanleggen, maar schoot de bal naast.

Ook vlak na rust regende het niet bepaald kansen. Namens LSC kwamen Rodi de Boer, Sjoerd Ydema en Floris Bok in de ploeg voor Alex Jansen, Erwin Slik en Jari Boorsma. LSC ging aanvallender spelen en dat leverde ook uiteindelijk de 1-1 op. Benjamin Ydema voorkwam met een raak schot dat LSC het veld na 90 minuten als verliezer moest verlaten.

Daardoor moesten penalty’s uitmaken welke ploeg verder mocht in het bekertoernooi. Het lijkt erop dat strafschoppen een geplaagd fenomeen zijn voor de Snekers, want er werden dit seizoen al vijf buitenkansjes gemist. Ook de strafschoppen in Bolsward werden niet goed genomen. Sjoerd Ydema en Marco Ahmed misten de eerste twee strafschoppen, terwijl de Bolswarders niet faalden. Rodi de Boer schoot nog raak, maar de cruciale penalty van Martijn Zwaga ging mis. Daarmee kwam er een eind aan het bekeravontuur van LSC 1890.

 

SC Bolsward – LSC 1890 1-1
Doelpunten: 1-0 (29.), 1-1 Benjamin Ydema (74.)
Opstelling LSC 1890: Bas Douma, Steven van der Zee, Marco Ahmed, Martijn Zwaga, Alex Jansen (46. Rodi de Boer), Andy de Vriesm Jari Boorsma (69. Floris Bok), Benjamin Ydema, Marco da Silva, Erwin Slik (58. Sjoerd Ydema) en Allard Westerdijk

 

  • Deel dit artikel