menu

E5: het gevoel van een kampioenschap

Verslag Geplaatst door Bart Ligthart

Met nog één wedstrijd te spelen en drie punten voor op de nummer 2, de Wâlde, die overigens een wedstrijd minder heeft gespeeld, begonnen we aan de wedstrijd tegen Oeverzwaluwen in Koudum. Met twee doelen: winnen, en met een zo’n hoog mogelijk doelsaldo.

Na vele goede passes, corners, en doelpunten is het 1-11 geworden. Dit zou betekenen dat de Wâlde over twee wedstrijden een doelpuntsaldo van 16 zou moeten scoren. Na de wedstrijd waren we zo benieuwd naar de uitslag van de Wâlde-SWZ, bij verlies danwel gelijkspel waren we kampioen, dat we naar de kantine van de Walde hebben gebeld.

Nadat de telefoon enkele keren overging werd er opgenomen: “Moarn, met de Wâlde”, klonk het. In het beste Fries vroegen we naar de eindstand danwel tussenstand van de wedstrijd. Er werd gezegd, “effe kieke, nou.” (Voor de niet-Friezen onder ons gaan we in het Nederlands verder) “Ik zie dat het 2-3 voor Sneek staat, de wedstrijd is overigens bijna afgelopen.” Met trillende benen van opwinding, herhaalde ik mijn vraag en vroeg daarnaast of ze mijn nummer wilden noteren om te bellen voor de eindstand als de wedstrijd zou zijn afgelopen. “0658…, begon ik” “Ik zie dat de wedstrijd is afgelopen! Het is 2-3 geworden!” Helemaal enthousiast liep ik de kleedkamer binnen om het goede nieuws mee te delen. Iedereen was dol enthousiast, na een seizoen hard werken. Gelijk werd gebeld dat de patat, om elf uur in de ochtend, klaar gezet mocht worden.

Echter was de vreugde van korte duur. Een oplettende vader had op de voetbal.nl app gekeken of de uitslag al was ingevuld. Dat zag er niet al te best uit, er stond namelijk dat het 12-3 voor de Wâlde is geworden. Uiteraard werd er weer naar de kantine gebeld waar tegen ons werd verteld: “Het is inderdaad 12-3 geworden, het scorebord gaat niet verder dan 10..”. Oftewel, als je 9-0 voor staat en je scoort er nog één, dan komt op het bord 0-0 te staan. Ondanks de teleurstelling kon dit de pret niet drukken en werd er alsnog patat in de lsc-kantine gegeten.

Op 30 mei om 0900 uur wordt de wedstrijd Bolsward-de Walde gespeeld. Als Bolsward wint, gelijkspeelt óf verliest, maar niet meer dan 7 doelpunten verschil, wordt het kampioenschap alsnog in Sneek gevierd.

Coach 3

  • Deel dit artikel