menu

‘Waar was LSC 4 mee bezig?’, vroeg menig voetbalfan zich in de eerste seizoenshelft af. Hoewel het eerst bekerduel nog gewonnen werd, was het lang wachten op wat punten in de competitie. Pas in oktober tijdens de zesde wedstrijd werd het eerste punt behaald: 2-2 tegen hoogvlieger Bolsward 2. Maar in de vijf wedstrijden daarna werden nog slechts 4 punten bij elkaar gesprokkeld. 5 punten en een laatste plaats; zo werd een van de warmste winters ooit in Nederland, alsnog erg koud voor LSC 4.

‘Waar is LSC 4 mee bezig?’, vraagt menig voetbalfan zich op dit moment af. Twee wedstrijden onderweg en LSC is van 5 punten naar 9 gestegen. Een overtuigende 4-1 overwinning op Harlingen 3 en een niet onverdienstelijke 1-1 tegen koploper Bolsward 2 zorgen er zelfs voor dat LSC de rode lantaarn overdraagt aan DTD 3. Een fraaie prestatie.

Eveneens een fraaie prestatie van ‘t Vierde was de 2-1 overwinning in de oefenwedstrijd tegen Sneek 3. In deze opwarmer voor de tweede seizoenshelft werd blijkbaar vertrouwen getankt, gezien de ongeslagen status van LSC 4 in 2016. Volgende week zal LSC trachten deze ongeslagen status te laten voortduren tegen Nieuweschoot. Het vertrouwen in de groep is hoog, want het K-woord is inmiddels al in de mond genomen. En dan hebben we het niet over de K-woorden die voor de winterstop te horen waren (geen ziektes, maar anatomische uitdrukkingen).

(De vorige wedstrijd waar verslag van werd gedaan dateert alweer van vorig jaar september. Zo blijken niet alleen successupporters te bestaan, maar ook succesjournalisten.)

  • Deel dit artikel