menu

Acht goals bij spannende wedstrijd LSC B3.

Verslag Geplaatst door Bart Ligthart

Afgelopen zaterdag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma; LSC B3 – SC Joure B3. Op een koude regenachtige zaterdagmiddag speelden beide teams voor een plaats bij de eerste 3.

1e helft:

Het veld was niet heel erg goed en dat kon je af en toe ook wel merken aan het voetbal van beide teams. Het was Joure die op voor sprong kwam na een minuut of 6. Dit was uiteraard niet de bedoeling maar we moesten verder. Kansen waren er genoeg van beide kanten, maar na een prachtige aanval van LSC bracht Jort Bloemhof de score op 1-1.

Nog een kwartiertje tot de rust en Joure werd gevaarlijker voor onze goal, maar hun kansen gingen er gelukkig niet in. Helaas was het na 33 minuten het dan toch weer raak voor Joure. 2-1. Al heel snel kon LSC weer de aansluiten vinden en was de stand weer gelijk, een mooie aanval 2-2, door spits Gerben.

2e helft:

Er was door LSC gewisseld en we  kwamen niet goed uit de rust. Joure wist gelijk al de 2-3 binnen te schieten, hier hadden we niet opgerekend. We moesten nu wel gaan voetballen om de achterstand weer gelijk te trekken. Gelukkig stond Jan op de juiste plek en maakte er 3-3 van.

Er werd wat feller gespeeld door beide teams, Wij kregen op dat moment wat meer kansen dan Joure. Na ruim 50 minuten spelen, kwamen wij door een assist van Mart en een geweldige goal van Jan, eindelijk op voorsprong; 4-3. Dit moesten we vast houden, wilden we als winnaar van het veld stappen. Helaas was dit niet het geval, door een domme overtreding van LSC kreeg Joure en vrije trap. Wij moesten nu even met 10 man verder. De vrijetrap was goed ingeschoten door Joure  en Marco kon er helaas niet meer bij. Het was 4-4, met nog 15 minuten te spelen. LSC was op zoek naar die bevrijdende treffer voor de winst, we kregen nog een hele grote kans maar die ging er net niet in. De eindstand was dan ook 4-4 en gezien de hele wedstrijd was dit een terechte uitslag.

LSC B3 heeft nu 3 wedstrijden gespeeld en 4 punten. Er is nog niet heel veel aan de hand, maar er moeten wel meer punten gepakt worden. De achterstand op de koploper SWZ B3 uit Tinga is 2 punten. Hopelijk gaat dit de volgende wedstrijd wel gebeuren. We hebben er alle vertrouwen in, tot volgende week.

Namens LSC B3.

  • Deel dit artikel