menu

Super Saturday

Nieuws Geplaatst door het bestuur

Welkom sportvrienden op het Sportpark Leeuwarderweg. Een speciaal welkom aan het arbitrale trio en de spelers en begeleiding van Broekster Boys en Woudsend. Natuurlijk heten we u, onze trouwe supporter, welkom.

Super Saturday op ons sportpark. Met om 15.30 uur de wedstrijd tussen Jong LSC en Woudsend (5e klasse A) en dan nu het hoofdgerecht: LSC 1890 – Broekster Boys (1e Klasse I). LSC 1890 moet het vanavond doen zonder de geschorste Martin de Haan. De verdediger kreeg vorige week een rode kaart in het duel tussen Jong LSC en Blue Boys.

In het paasweekend was LSC 1890 1 vrij. De spelers van Marcel Valk en Gerard van der Kamp hebben ongetwijfeld genoten van het paasontbijt. Genoten werd er op 11 november 2023 in Damwoude niet door de LSC-liefhebbers. Broekster Boys was twee maatjes te groot en won terecht met 5-1. De laatste competitiewedstrijd van Broekster Boys, uit bij Go Ahead Kampen, werd trouwens met 4-0 verloren. Daarmee leverde ze een plekje in op de ranglijst (6e). Het zijn voor scheidend Broekster Boys-trainer Patrick Zwart de laatste wedstrijden bij de ploeg uit Damwoude. Aan het begin van dit kalenderjaar werd bekend dat hij de opvolger wordt van Martijn Barto bij Blauw Wit’34.

LSC pakte op 9 maart nog knap een punt tegen Blauw Wit. De twee wedstrijden erna kreeg LSC twee stevige tikken te verwerken. Thuis werd er verloren van Alcides (2-5) terwijl uit bij Jubbega met 3-0 werd verloren. Beide keren begonnen de ‘Blues’ goed aan de wedstrijd. Jocelyn Haaima maakte tegen Alcides al na 4 minuten een wereldtreffer en leek er zowaar geen vuiltje aan de lucht. In Jubbega was LSC ook bijna een half uur lang de bovenliggende partij. Toch bleven de punten achter in Zuidoost-Friesland.

Voor LSC staan er nog zeven wedstrijden op het programma, waarvan vijf tegen de top 6 van de competitie. Het zullen dus niet de gemakkelijkste weken worden. Maar als de passie en inzet van de duels tegen Blauw-Wit en Marum vandaag weer door de aderen stroomt en de individuele klasse van de ‘wapentjes’ rendeert, kan er zomaar iets moois bloeien.

Dennis Betten, bestuurslid LSC 1890

  • Deel dit artikel