menu

Strohalm; LSC 1890 – FC Burgum

Nieuws Geplaatst door het bestuur

Strohalm = “Zich aan een strohalm vastklampen”. Zelfs de geringste kans op uitkomst of redding aangrijpen; een laatste poging doen om zich uit een hopeloze toestand te redden.

Welnu, deze week bood Jubbega ons een strohalm aan door uit de competitie te stappen waardoor alle uitslagen van jubbega vervallen en zij als laatste eindigen en degraderen . Dat betekent dat LSC en Alcides normaal gesproken gaan strijden om de 11e plaats die recht geeft op
Play-offs. Waarmee we ons vanmiddag direct aan een volgende strohalm kunnen vastklampen want bij winst vanmiddag komen we dichterbij die 11e positie én ook nog eens dichterbij de 10e positie waar FC Burgum nu staat met nog maar 4 punten voor op LSC1890. Met voor beide ploegen nog 5 wedstrijden te spelen. Play-offs halen is dus een synoniem voor “zich aan een strohalm vastklampen” in dit geval.
FC Burgum mag hier op de zondag voetballen en dat is omdat de zondagtak (VV Bergum) van de fusieclub tot de fusie met zaterdagtak BCV in 2019 steevast op zondag voetbalde. Niet onverdienstelijk ook want VV Bergum groeide uit tot een stabiele eersteklasser op zondag. LSC en VV Bergum troffen elkaar de laatste jaren voor de fusie dan ook niet veel omdat LSC veelal in de 2e klasse bivakkeerde. De laatste wedstrijd op zondag dateert van 5 februari 2017 tussen LSC en VV Bergum en de uitslag was toen een bloedeloze 0-0. Uiteindelijk degradeerde LSC toen uit de eerste klasse en VV Bergum eindigde als 7e in de middenmoot.

Fusiegenoot BCV was een gerenommeerde zaterdagclub en speelde evenals VV Bergum op zondag veelal 1e klasse. De laatste twee jaar voor de fusie speelden ze 2e klasse en eindigden als 3e en 2e (2019). Na de fusie speelde de fusieclub 1 jaar in de 2e klasse, 2 jaren 1e klasse en vorig seizoen promoveerde men vanuit de 2e klasse naar de huidige 1e klasse. Waarin het op 25 november vorig jaar thuis 1-1 speelde tegen LSC en volgens de verslaggeving op de website van FC Burgum dat punt mocht koesteren. Ik was ter plekke aanwezig en verdikkie als die Zijda niet twee keer voor open goal een kopkans mist, en er konden er nog wel meer in, dan gaan we daar gewoon met drie punten weg. En dat terwijl ik voor de wedstrijd een gemiddeld leeftijdsverschil van zo’n 8 jaar ouder bij FC Burgum berekende.

Het is het verhaal van LSC dit seizoen. Vooral eigen opgeleide jeugd, recent overgekomen zelfs en dan anderhalf tot twee klassen hoger (zo verhoudt zondagvoetbal zich tov zaterdagvoetbal) moeten acteren. Net niet mans genoeg!

Maar wellicht wel mans genoeg om vandaag zich aan die laatste strohalm vast te klampen. Mocht dit zo zijn dan trakteer ik op strohalmen vanmiddag, wat dat is dat zien we dan wel 😉

Niels Engelmoer, bestuurslid voetbaltechnische zaken LSC1890

  • Deel dit artikel