menu

“Snel herstel”

Nieuws Geplaatst door Dennis Betten

In samenwerking met Medigros en Sportclub Heerenveen werd er afgelopen zaterdag een bijeenkomst georganiseerd voor sportmasseurs en verzorgers van voetbalverenigingen.De middag werd geopend door Ronny Venema van sc Heerenveen en Dennis van der Sluijs van Medigros. Arjen Douma en Jouke Bouius waren uitgenodigd om bij deze waardevolle bijeenkomst aanwezig te zijn.

Een goed programma in de Rode Zaal van het stadion werd geopend door de fysiotherapeut van Heerenveen Erik ten Voorde. Hij liet ons kijken in de fysieke keuken kijken van zijn voetballers en gaf inzage in de methode die Heerenveen hanteert om spelers weer zo snel mogelijk fit te krijgen. Daarnaast gaf hij het belang van de fysieke en mentale weerbaarheid bij spelers aan en wat dit zou moeten betekenen voor de trainingen van voetballers.

Na een prima lunch werden er 2 workshops gegeven. De 1ste over de voordelen van compressie kleding voor, tijdens of na trainingen en wedstrijden. De 2e workshop ging over triggerpoints, wat zijn triggerpoints precies, waar zitten ze en hoe kun je die het beste behandelen.

Na afloop konden we genieten van de wedstrijd SC Heerenveen-Willem 2.

Een mooi initiatief waar van we als Club alleen maar beter kunnen worden en waar we in de toekomst graag gebruik van blijven maken.

Kijk voor meer informatie over gezond en fit voetballen op de volgende pagina:

https://lsc1890.nl/topfit-voetballen/

  • Deel dit artikel