menu

Oudste Friese clubs zondag tegenover elkaar

Nieuws Geplaatst door Jan Ligthart

Het is nog altijd onverminderd spannend bovenin de Tweede Klasse K. Zondag staan er twee ploegen tegenover elkaar die moeten winnen om zicht te houden op promotie of het kampioenschap.

LSC 1890 tegen LAC Frisia 1883 is elke keer weer een wedstrijd met een historische lading. Beide clubs zijn met afstand de oudste nog bestaande verenigingen van Friesland. De eerste grote voetbalwedstrijd die LSC 1890 voetbalde, werd in 1896 gespeeld tegen Frisia. De wedstrijd werd met 1-0 gewonnen door LSC. Een verrassende uitslag, omdat Frisia in die tijd al bekend stond als een sterke ploeg.

119 jaar later zullen de clubs opnieuw aan elkaar gewaagd zijn. Met één wedstrijd minder gespeeld staat LSC één punt achter nummer vier Frisia. Een overwinning zou voor beide ploegen kunnen betekenen dat ze na zondag op de tweede plek staan. De vorige ontmoeting in Leeuwarden werd met 2-0 gewonnen door de LSC. Floris Bok en Lars Bos zorgden voor de doelpunten.

Tot nu toe is februari nog niet de maand van Frisia. Twee van de drie wedstrijden gingen verloren. Alleen van Forward werd overtuigend gewonnen. LSC is ook niet subliem uit de winterstop gekomen. In de laatste drie punten werden vier dure punten gemorst. Kom zondag naar het sportpark en support LSC naar de drie punten!

Internet_lsc (1)

 

  • Deel dit artikel