menu

Op zaterdag 6 mei stond het altijd lastige O.N.S jo-19 2 op het programma.
Maar nog voordat we aftrapten voor de stadsderby om 12.45 waren enkele vroege vogels al naar het prachtige Grou afgereist voor de kampioens wedstrijd van de B1, deze werd overigens met 2-4 gewonnen door LSC 1890, maar dat terzijde.

Om 11.45 moesten de heren van de A2 aanwezig zijn bij LSC. Eenmaal daar aangekomen stond het team een leuke verassing te wachten; hoofdcoach Carlo Serra had voor iedereen 2 broodjes knak op Italiaanse wijze bereidt. Toen de broodjes knakworst waren opgegeten werd de opstelling en de tactiek besproken en toen iedereen deze goed in het snotje had konden de heren zich omkleden voor de strijd en zich gaan opwarmen.

Om precies 12:45 stonden de 2 teams lijnrecht tegenover elkaar en kon er afgetrapt worden. In de eerste minuten waren beide ploegen fel en had misschien O.N.S nog wel het overwicht. Maar ongeveer 15 minuten na het eerste fluitsignaal werd onze routinier Dennis Van Der Veen hard geraakt in het gezicht in een duel om de bal, Dennis moest het veld verlaten met een gigantische wond onder het oog en daarom mocht de spits marc wiersma het veld in. De wond was een paar minuten later dusdanig geheeld dat Dennis het veld ook weer kon betreden. Beide ploegen hadden een paar aanzienlijke kansen maar deze bleven onbenut en met een ruststand van 0-0 zochten beide ploegen de kleedkamers op.
Daar gaf hoofdcoach Carlo nog wat goed advies en na een lekker bakje thee waren de mannen weer gereed voor de 2e helft, ook heeft er een wijziging in de ploeg plaatsgevonden; Ole Jens Wiersma kwam voor Jesse Wouter De Jong.
Vlak na de aftrap was LSC sterker en dat resulteerde al snel in een goede goal van de gouden wissel Ole Jens Wiersma. LSC liet de touwtjes weer een beetje vieren waardoor ONS een paar grote kansen kreeg en de spanning was weer terug in de wedstrijd.
Maar vlak voor het einde van de officiële tijd was daar de man of the match, het beest van Lsc, Allard Veenema die uit een prachtige hoekschop van Jesse Wouter de Jong en Allard ronde deze bal in een toch wat rommelige situatie fantastisch af! Allard zette LSC daarmee op een 2-0 voorsprong en tekende ook zijn eerste goal in de A2. Vlak voor het einde hadden de coaches dus besloten het beest van LSC (Allard) een publiekswissel te geven, maar vlak voordat deze plaats vond kwamen we tot de ontdekking dat opnieuw onze routinier Dennis van der Veen het veld moest verlaten omdat deze last had.
Het laatste fluitsignaal klonk en LSC wist de punten te behouden op het sportpark langs de Leeuwarderweg.

Aangekomen bij de kleedkamer werd de prijs van man of the match overgenomen van de scheidsrechter van vorige week door Allard Veenema en deze mag de gouden vogel deze week dus bewaren.

Ondergetekende,
Danny Bergsma.

  • Deel dit artikel