menu

OldStars
Voetballen bij je favoriete Eredivisieclub. Wie droomt daar nu niet van? Ook op latere leeftijd kan deze droom nog werkelijkheid worden met het project OldStars. Na een succesvolle eerste seizoenshelft bij PSV, RKC Waalwijk en ADO Den Haag is ook sc Heerenveen in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds, de Eredivisie en de VriendenLoterij van start gegaan met het project OldStars 2014. Onder het motto “Eredivisie is meer dan Voetbal”, kunnen 60-plussers als echte voetbalhelden samen bewegen en voetballen bij Eredivisieclub sc Heerenveen. Enthousiastelingen kunnen zich aanmelden viawww.ouderenfonds.nl/OldStars.

Programma
Iedere week is er een trainingssessie van twee uur. Naast trainingen, die door ex-profvoetballer van sc Heerenveen, Max Houttuin, wordt uitgevoerd, krijgen de deelnemers een fittest en kleding (in bruikleen). Het gezellige samenzijn met andere deelnemers en het werken aan een goede conditie is erg belangrijk. Met OldStars wil sc Heerenveen in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds, de Eredivisie en de VriendenLoterij, 60-plussers bewust maken van een actieve leefstijl en daarnaast sociale contacten van deelnemers bevorderen.

Walking Football
Na een lekkere kop koffie, volgt het sportieve gedeelte. Hiervoor is een speciale voetbalvariant ontwikkeld; Walking Football. Bij deze variant van voetbal mag niet gerend worden en wordt er zonder keepers gespeeld. Bovendien mag de bal niet boven de heup komen. Bij voorkeur wordt het spel gespeeld in een veld afgezet met boarding zodat de bal niet uit kan. Aan het einde van iedere 20 weken zullen de deelnemende clubs een eindtoernooi spelen waarin uitgemaakt wordt welk team zich mag kronen tot OldStars kampioen van Nederland.

OldStars
Inmiddels doen zeven Eredivisieclubs mee aan OldStars: sc Heerenveen, ADO Den Haag, PSV, FC Groningen, Vitesse, SC Cambuur, Heracles Almelo.

Aanmelden
Deelnemers kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar linda.steen@sc-heerenveen.nl

Details sc Heerenveen
Datum en tijd: vanaf 26 augustus 2015 iedere woensdag van 09.30-11.30 uur
Locatie: Sportpark Skoatterwâld, Oranje Nassaulaan 21, 8448 MT HEERENVEEN

Met sportieve groet,

Marno Akkerman

  • Deel dit artikel