menu

Oefenwedstrijd tegen titaan uit de 2e klasse

Nieuws Geplaatst door Bart Ligthart

Het altijd goed voorbereide LSC 4 had op 13 januari het eerste wapenfeit van 2019. Dit was in de form van een oefenwedstrijd tegen LVV Friesland 2. Voor deze titanenstrijd moesten de mannen van LSC 4 kwart voor tien aanwezig zijn om richting Leeuwarden te rijden. Daarom waren veel spelers dan ook weer tot laat in de stad geweest om het einde van de winterstop te vieren. De volgende ochtend was het overgrote deel van de mannen gewoon aanwezig.
Aangekomen bij LVV Friesland waren de mannen gretig om te beginnen met voetballen, jammer genoeg waren zonnige spelers niet heel gretig om te gaan omkleden. De vijand stond allang op het veld. Gelukkig kon de warming-up en het intrappen hiervoor wel wat ingekort worden. Carlo (die weer eens twee overhemden aan had) was hier wat minder enthousiast over. Gelukkig keerde de lag op de coach zijn gezicht snel terug toen hij zag dat Erik Poiesz constant last van zijn ballen had door een te strak sliding broekje.
Hierna kwam de scheids aanwandelen. De wedstrijd zou beginnen. Vanaf het eerste contact met de bal sloeg de houding van de selectie gelijk om. het ging goed. Ze namen het serieus. de bal ging van LSCer naar LSCer. Het grootste gedeelte van de eerste helft waren de mannen van LSC 4 gewoon beter dan de Leeuwarders. Jammer genoeg kreeg Kilian Molenmaker het niet voormekaar om de twee echt grote kansen van de eerste helft afteronden. De scheids kreeg zin in koffie en eindigde de eerste helft. De tweede helft kwam het talententeam met een heel andere opstelling het veld op omdat iedereen (behalve Jochems) het recht heeft om te spelen. Terwijl de spelers het veld weer oplopen lopen de gemoederen hoog op in de dug-out van LSC. Hier werd namelijk een steen-papier-schaar wedstrijd gehouden om wie moest vlaggen. Dit was voor de deelnemende spelers spannender dan de wedstrijd zelf. Toen de zielige ziel die moest gaan vlaggen gekozen was begon de tweede helft. Al snel bleken de gastspelers het zoals gewoonlijk beter te doen dan de jongens van LSC 4. Zo scoorde gastspeler knoop een wereld goal van 20 meter in de 57e minuut. Hierna leek het nog een tijdje gelijk op te gaan tot Jan Kroon zich melde met een goeie goal in de 85ste minuut. Jan had de Leeuwarders zo versteld doen staan dat ze in de drie minuten hierna nog twee goals moesten toegeven. Één van Eric Poiesz en een tweede van jan. Hierna konden de LSCers tevreden onder de douch stappen. Om ervoor te zorgen dat we door het sporten niet ineens fit worden waren we toen maar naar de MC Donalds gegaan.

  • Deel dit artikel