menu

Nieuwjaarsrede Voorzitter

Nieuws Geplaatst door het bestuur

EEN CLUB IN BEWEGING!

In mijn vierde voetbaljaar als voorzitter van onze vereniging kijk ik met trots en genoegen terug op 2016 en met vertrouwen en energie naar 2017. We zijn aan het bouwen aan een nog betere vereniging. En als ik zeg ‘we’ dan bedoel ik de nog steeds groeiende grote groep leden en vrijwilligers die op wat voor wijze dan ook een bijdrage levert aan het reilen en zeilen van de club. Fantastisch!

Het is en wordt nog meer een échte vereniging! De Senioren zijn bijvoorbeeld steeds beter verbonden met de jeugd. Er worden in toenemende mate senioren van onze club aangesteld als trainer van een junioren- of pupillenteam en een groot aantal trainers volgt de opleiding tot trainer TC3 die door de KNVB wordt gegeven (onder leiding van ónze Hoofd Jeugdopleidingen).  Er is een stijgende lijn bij de jeugd waarneembaar en er worden regelmatig spelers gescout door betaald voetbalclubs en geselecteerd voor de noordelijke selecties van de KNVB. Een bewijs dat het met onze jeugdopleiding nog steeds goed zit!

2016 was een enerverend jaar. We hebben onder andere ons 125 jarig jubileum gevierd, er is een nieuw kunstgrasveld aangelegd, het 1e elftal promoveerde naar de 1e klasse, het damesvoetbal maakte een geweldige ontwikkeling door en we hebben er een prachtige pannakooi bij. 2017 belooft ook weer een buitengewoon dynamisch jaar te worden. We gaan voor klasse-behoud van het 1e en 2e team, we hebben voor het nieuwe seizoen nieuwe trainers voor beide selecties aangesteld, we gaan voor een nog betere invulling van de trainingen voor ALLE teams, we zetten vol in op het vervangen van de sterk verouderde kleedkamers en een 2e kunstgrasveld en we blijven de organisatie verstevigen en verbeteren.

Zonder sponsors geen voetbal. In dat kader bedank ik alle sponsors en in het bijzonder onze hoofdsponsor Van Dijk & De Boer en de hoofdsponsor van de jeugd de Rabobank Sneek-Zuidwest Friesland voor hun steun aan onze vereniging!

LSC is meer dan een voetbalvereniging, het is een belangrijk onderdeel van onze sociaal maatschappelijke omgeving. Daarom is het zo belangrijk dat we onder andere met de komst van de sport-BSO en de lessen lichamelijke opvoeding van de RSG verbonden zijn met onze omgeving.  Bij LSC moet iedereen zich thuis voelen en iedereen kunnen voetballen op zijn of haar eigen niveau waarbij plezier en prestatie in balans moeten zijn.

Soms worden we opgeschrikt door een vreselijk bericht over de gezondheid van één van onze leden of vrijwilligers. Het doet je beseffen dat voetbal een relatief onbelangrijke bijzaak in ons leven is. Maar wel één waar we verschrikkelijk veel plezier aan beleven! Met elkaar!
Ik wens iedereen een heel gezond, gelukkig en sportief 2017.

Namens het bestuur bedank ik alle vrijwilligers die zich het hele jaar hebben ingespannen om de club te maken tot wat het is: Een thuis voor velen!

Henk Douwsma, Voorzitter.

  • Deel dit artikel