menu

Nieuwjaarsgroet Voorzitter LSC

Nieuws Geplaatst door Perry Dizij

In mijn vijfde voetbaljaar als voorzitter LSC1890 kijk ik met een zeer positief gevoel terug op 2017 en ga ik met ongeremde energie de uitdagingen van 2018 aan.

2017 was een enerverend jaar. We hebben onlangs het fantastische nieuws mogen ontvangen inzake de realisatie van nieuwe kleedkamers met sportzaal.
Hulde voor de mensen die zich hier voor hebben ingezet.
Geweldig is ook dat ALLE jeugdteams in het nieuw zijn gestoken dankzij 123inkt.nl. Daarnaast is het mooi om te zien dat de club van 50 alsmaar blijft groeien en een substantiële bijdrage levert om te club te ondersteunen.
Zo zijn bijvoorbeeld de nieuwe coach-jassen, die op de Nieuwjaarsreceptie zullen worden uitgedeeld, gerealiseerd door de club van 50. Allemaal positieve zaken waar we alleen nog maar meer energie van krijgen.

2018 belooft dan ook weer een buitengewoon dynamisch jaar te worden.
We gaan stap voor stap door om ons beleid uit te voeren. Natuurlijk inspelend en rekening houdend met de veranderingen die de dynamiek van de voetbalwereld met zich meebrengt.
Wat mij enorm veel deugd doet is dat er steeds meer jonge mensen aanhaken en betrokken zijn met het wel en wee van de vereniging. Bijvoorbeeld de Senioren Commissie, die anders dan de naam doet vermoeden uit allemaal jonge mensen bestaat.

Plezier, humor, relativeren, verantwoordelijkheid nemen, samenhorigheid, training en focus zijn belangrijke ingrediënten om samen kunnen presteren op ieder niveau.

Ik ben er van overtuigd dat ons 1e elftal zich na een moeizaam begin gaat handhaven in de 2e klasse en dat we op termijn met jongens van de club en spelers die graag voor LSC willen voetballen structureel 1e klasse zondag kunnen spelen.

Binnen onze mogelijkheden doen we er alles aan om onze jeugdselectie teams op divisie niveau te houden en de JO 19-1 weer terug te krijgen op divisie niveau. Onderdeel daarvan is dat we komend jaar gaan beginnen met de LSC voetbalschool.

We blijven doorgaan om nog een betere invulling te geven van de trainingen voor ALLE teams. We blijven vol inzetten op het realiseren van het 2e kunstgrasveld en het door ontwikkelen en bestendigen van de organisatie.

Zonder sponsors geen voetbal. In dat kader bedank ik alle sponsors en in het bijzonder onze hoofdsponsor Van Dijk & De Boer en de hoofdsponsors van de jeugd 123inkt.nl en Rabobank Sneek-Zuidwest Friesland voor hun steun aan onze vereniging.

LSC1890 is meer dan alleen een voetbalvereniging.
We zijn onderdeel van de sociaal maatschappelijke omgeving en nemen daar onze verantwoordelijkheid in.
We werken met volle tevredenheid samen met o.a. de sport-BSO, Optisport, Fysio0515, de RSG en zijn in gesprek met de Kaatsvereniging.

Prachtig was dan ook dat het 3e elftal dit jaar het geweldige initiatief nam om een bingo middag te organiseren voor de ouderen in Frittemahof.
Daar wordt iedereen toch blij van!

Bij onze vereniging moet een ieder zich thuis voelen en kunnen voetballen op zijn of haar eigen niveau waarbij plezier en prestatie in balans is. Dat gaat niet altijd vanzelf en daar moeten we ALLEMAAL ons best voor blijven doen.
We zijn een vereniging met een prachtige diversiteit aan mensen die onze club maakt wat we zijn!
Open staan voor andere meningen, het gezonde verstand gebruiken. Je hoeft het niet altijd eens te zijn met elkaar.
Ga een kop koffie drinken, praat en luister naar elkaar!!!

Ik wens iedereen een gelukkig, sportief en bovenal een gezond 2018 toe.
Namens het bestuur bedank ik een ieder die zich het hele jaar positief heeft ingespannen om de club te maken tot wat het is: Een thuis voor velen!

Henk Douwsma, Voorzitter

  • Deel dit artikel