menu

Nieuwe voorzitter jeugdcommissie

Nieuws Geplaatst door Piet-Hein Herfkens

Ongeveer een jaar geleden begon ik als voorzitter van de JC. Trots dat mij het vertrouwen werd gegeven. Met een fantastisch team heeft de JC afgelopen jaar veel werk verzet.

Ook de coördinatoren, coaches, scheidsrechters en vele anderen waren daarbij een belangrijke en onmisbare groep vrijwilligers die met veel passie en inzet alles afgelopen jaar in goede banen heeft geleid. Zo is bijvoorbeeld elk team voorzien van een coach, werd de wedstrijdkamer weer stevig bezet, scheidsrechters aangesteld, het gastheerschap ingevuld, toernooi coördinatie, het reilen en zeilen rond de wedstrijden (wedstrijdsecretariaat), het snacktoernooi georganiseerd, het proces van teamindelingen begeleid en de nodige andere zaken opgepakt. Afgelopen twee, drie maanden heb ik op interim basis ook het penningmeesterschap mogen oppakken en ben ik inmiddels door de ALV als penningmeester gekozen. Dat werd mede mogelijk doordat vanuit de JC met verve die ruimte werd gecreëerd door mij te ontlasten.

Voor mij is wel duidelijk dat het verenigingsleven niet zonder vrijwilligers kan functioneren; iedereen is meer dan welkom om daar aan bij te dragen; je hoeft ook niet te wachten tot je gevraagd wordt. Afgelopen periode is de JC ook al weer volop bezig geweest met de voorbereidingen voor het volgende seizoen. Met pijn in het hart neem ik afscheid als voorzitter van de JC. Pijn omdat de jeugd mij na aan het hart ligt maar ook omdat je geen deel meer uitmaakt van een gedreven team dat heel veel voor de jeugd mogelijk maakt.

Met een gerust hart heb ik afgelopen week de voorzittershamer aan Arnold Boersma overgedragen. Arnold veel succes met deze uitdaging en ik hoop dat je er net zoveel genoegen uit mag halen als ik!

  • Deel dit artikel