menu

Zondag 5 juni is het “D-Day” voor het eerste elftal van LSC 1890. Tijdens het LSC 1890 Classics jeugdtoernooi vindt vanaf 14:00 de strijd om promotie plaats op het hoofdveld. LSC moet een 0-1 achterstand zien weg te spelen tegen hun angstgegner VKW uit Westerbork. Evenals de competitiewedstrijden werd gisteren wederom met 1-0 verloren van de Drentenaren. Kom allemaal zondag onze mannen aanmoedigen!

Op onderstaande link een korte samenvatting van de wedstrijd VKW-LSC. De beelden zijn afkomstig van RTV Drenthe:

http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/109621/VKW-niet-goed-maar-start-finale-om-promotie-met-zege?r=sport

Het wedstrijdverslag van de wedstrijd VKW- LSC (1-0) is afkomstig van website Pengel.

LSC 1890
De eerdere confrontaties tussen VKW en LSC 1890 brachten in de bus naar Westerbork niet de beste herinneringen boven, want die gingen beide met het kleinst mogelijke verschil verloren. Dat was vanmiddag niet anders, want ook in de eerste van twee finales om promotie naar de eerste klasse trok VKW dankzij een treffer van Jonas Nijland aan het langste eind.

Zijda
Zonder de gekwetste Erwin Slik en Arvid Osinga kwam de eerste dreiging van de kant van LSC 1890. Doelman Ramon Nijland wist een vrije trap van Rodi de Boer echter tot hoekschop te verwerken en uit die corner ontstond een tegenaanval. Die leverde echter geen resultaat op en dat laatste was na een dik kwartier ook het geval bij de volgende gevaarlijke aanval van VKW. Vervolgens verdween een schot van Patrick Zijda mede door de niet echt vlekkeloze grasmat hoog over en diezelfde Zijda kwam na bijna een half uur net te kort om voorbereidend werk van Andy de Vries doeltreffend af te ronden. Niet veel later verdween een kopbal van Zijda net naast en op slag van rust hield doelman Nijland zijn ploeg op de been, toen hij met een prima redding een kopbal van opnieuw Zijda onschadelijk maakte. VKW leidde op dat moment overigens al met 1-0, want in de 39ste minuut had Jonas Nijland de thuisclub op voorsprong gezet.

Botsing
Het eerste opwindende moment na rust deed zich voor toen Patrick Zijda en doelman Ramon Nijland ongelukkig met elkaar in botsing kwamen en de goalie van VKW zich moest laten vervangen. Zijn vervanger Martijn Mulder toonde na iets meer dan een half uur echter meteen zijn kwaliteiten door een gevaarlijke vrije trap van Andy de Vries tot hoekschop te verlengen. Vervolgens kwam LSC 1890 in het vervolg slechts tot anderhalve kans, al mocht die van Floris Bok gerust een grote worden genoemd. De stand-in voor Erwin Slik slaagde er echter niet in om de gelijkmaker op het scorebord te brengen en ook zijn ploeggenoten wisten in het vervolg van de wedstrijd invaller-doelman Mulder niet echt meer op de proef te stellen. Derhalve eindigde de wedstrijd evenals de voorgaande duels tussen beide ploegen in een nipte zege voor VKW.

VKW – LSC 1890 1-0 (1-0.)
Doelpunten: 1-0 Jonas Nijland (39.)
Scheidsrechter:  dhr. Ris
Opstelling VKW: Ramon Nijland (Martijn Mulder), Robin Gerding, Koos Timmerman, Erwin Willems, Robert Veen, Frits Vermeulen, Anjo Willems, Roy Hutter, Tim Baardink, Gerard Brouwer en Jonas Nijland
Opstelling LSC 1890: Bas Douma, Benjamin Ydema, Martijn Zwaga, Han Miedema, Steven van der Zee, Rodi de Boer (46. Alex Jansen), Patrack Zijda (71. Brian Bok), Andy de Vries, Allard Westerdijk  Floris Bok en Marco da Silva (86. Marcel de Vries)

  • Deel dit artikel