menu

Zo’n beetje al het amateurvoetbal vloog er dit weekeinde uit. Bij LSC werd met vereende krachten het hoofdveld speelklaar gemaakt.

Waar een wil is, is een weg. Dat moeten ze hebben gedacht bij LSC 1890 toen gistermorgen alle wedstrijden in de TWEEDE KLASSE K één voor één werden afgelast. De thuiswedstrijd tegen Velocitas 1897 moest koste wat het kost doorgaan. Dat lukte en de beloning was er naar: een 2-0 overwinning.

,,We wilden graag weer beginnen”, vertelde trainer Sander Sliekers van LSC 1890. ,,We hebben een goede voorbereiding achter de rug. Veel fysieke trainingen en twee redelijke oefenwedstrijden. We stonden te popelen om weer van start te gaan en hadden bovendien de kans om weer een wedstrijd in te lopen op de andere clubs.”

Het hoofdveld lag gisterochtend nog verstopt onder een laag sneeuw. Voorzitter Henk Douwsma van LSC: ,,Het was prima voetbalweer. Geen wind, niet te koud, gewoon zonde om niet te spelen. Gelukkig wilde onze hoofdsponsor materiaal uitlenen om het veld schoon te maken.”

Jan Ydema, directeur van Van Dijk en De Boer (hoofdsponsor van LSC) en zelf oud-speler van de Snekers leverde de benodigde apparatuur om een speelveld binnen een paar uur schoon te krijgen. ,,We gebruiken deze machines onder andere om graffiti van gevels te halen”, aldus Ydema. ,,We hadden er nog nooit een veld sneeuwvrij mee gemaakt.”

Beide zoons van Ydema – aanvoerder Benjamin en Sjoerd – zetten de schoonmaakactie op. ,,We zijn wel blij dat de drie punten in Sneek zijn gebleven, anders hadden we bij de volgende flinke sneeuwbui moeten zeggen dat de stoomcleaners kapot zijn.”

,,De voorbereiding heeft gelukkig zijn vruchten afgeworpen”, concludeerde Sliekers. ,,Het voetbal was niet al te best, maar we hebben de drie punten terecht in eigen huis gehouden.”

Erwik Slik opende de score na een klein half uur spelen en slechts twee minuten later zette Marco da Silva de eindstand op het scorebord. ,,We hebben de minst gepasseerde verdediging in onze klasse en staan dankzij deze overwinning weer op de tweede plek.”

Voorzitter Douwsma keek terug op een prachtige dag voor zijn club: ,,We hebben drie punten, doen nog mee voor de tweede periode en hebben dankzij de sneeuw de saamhorigheid binnen de club weer wat sterker gemaakt.”

Bron: Leeuwarder Courant

  • Deel dit artikel