menu

LSC JO-19 2 (A2) blijft maar stijgen

Nieuws Geplaatst door Bart Ligthart

Voor LSC JO-19 2 stond er een belangrijke wedstrijd op het programma. OHH kwam naar Sneek en deze wedstrijd moest gewonnen worden wilde LSC weer aansluiten bij de top. De mannen van het sterrenensemble van LSC JO-19 2 stonden onder leiding van Stefan Lemke, Danny Bergsma en interim-coach Jelle Bergsma. Dit kwam omdat beide andere coaches (Carlo Serra en Tjalling Wiersma) schitterende door afwezigheid. Carlo moest werken en Tjalling zat in de Oostenrijkse zon te genieten van een heerlijke Kaisersmarrn en een veel te grote Wiener Schnitzel. Nadat de coaches van de dag de mankrachten hadden verzameld om 11:45, kwamen zij tot de onaangename verrassing dat onze vast linksback, Dennis van der Veen, er niet was. Er ging al wat geruchten rond dat Dennis de nacht daarvoor de bloemetjes flink had buiten gezet en dat gerucht werd bevestigd. Ongeveer 40 minuten later kwam Dennis aan sjokken op het sportpark met een niet al te frisse uitstraling. Desondanks begon Dennis wel op het veld, maar niet op zijn vast positie als linksback, maar als grensrechter.

Toen beide teams op het veld stonden om 12:45 kon er worden afgetrapt. LSC begon zeer matig aan de wedstrijd en de irritaties op de bank namen toe. Dit resulteerde in een wissel in de 15e minuut. Niels Ewen werd naar de kant gehaald en zijn vervanger was Ole Jens Wiersma. Dit werd een ommekeer in de eerste helft want LSC ging steeds beter voetballen. Dit resulteerde uiteindelijk in een vrije trap op randje zestien die ons kanon Rick Bergsma (a.ka. de Bird) fenomenaal onderkant lat binnen schoot. Toen de bal er eenmaal in lag ging LSC opzoek naar de tweede goal en die kwam er uiteindelijk ook. 12 minuten later brak Jesper Knoop door aan de linkerkant. Jesper keek wie er voor de goal stond en gaf toen een uitstekende voorzet op de aanvoerder Marc Wiersma. Marc nam de bal aan en schoof daarna de bal beheerst langs de verslagen doelman van OHH. Met een tussenstand van 2-0 zochten beide teams de thee op.

De tweede helft begon net zo slordig als de eerste helft. Passes kwamen niet aan en er werden amper kansen gecreëerd. LSC had het geluk dat dit ook gelde voor de tegenstander zodat LSC amper in de problemen is kwam. Toch was daar een spaarzaam moment in de tweede helft. Jesper Knoop ging op avontuur en die werd in tweede instantie naar de grond gebracht door de slager achter van OHH. Reden genoeg voor de scheidsrechter van dienst Richard Pasveer (die uitstekend floot) om de bal op de stip te leggen. De penalty werd verzilverd door onze eigen laatste man Leeroy Lingius. Leeroy nam een aanloop van 10 meter en veegde vervolgens de bal knoeterhard in de touwen. 3-0 en de wedstrijd was gespeeld.

Door deze overwinning vind LSC JO-19 2 weer de aansluiting bij de top en bezit het tot nu toe een 5de plaats na 11 wedstrijden te hebben gespeeld en hebben nu 17 punten. Aankomende zaterdag (17 december) staat de bekerkraker tegen TOP’63 op het programma. Diegene die deze wedstrijd wint plaatst zich voor de kwartfinale van de beker. Het is nog lang geen winterstop voor de vedettes van LSC JO-19 2……

  • Deel dit artikel