menu

LSC Classics: Eeuwclubs strijden om de prijzen

Nieuws Geplaatst door Jan Ligthart

LSC 1890 ontvangt in het weekend van 4 en 5 juni opnieuw jeugdploegen van de oudste en meeste klassieke vereniging van Noord-Nederland. Het is de achtste keer dat het 126-jarige LSC het Classics Jeugdtoernooi organiseert.

Op zaterdag 4 juni strijden de D-pupillen en C-junioren om de prijzen. Een dag later is het de beurt aan de A- en B-junioren. Deelnemende clubs zijn onder meer LAC Frisia 1883, Be Quick 1887, Buitenboys, MVV Alcides en de Koninklijke HFC 1879. Sc Bolsward, Buitenboys en ACV Assen complementeren het deelnemersveld. Stuk voor stuks clubs die al jarenlang meedoen aan het LSC 1890 Classics Jeugdtoernooi.

Het traditionele jeugdtoernooi was een initiatief van Lute Dikkerboom. Dit LSC-icoon stierf vlak voordat het toernooi zijn eerste editie beleefde. Zijn zonen Jort (toernooivoorzitter) en Jelmar zitten samen met andere vrijwilligers al jaren in de organisatie van het toernooi.

Om Lute te eren is vanaf het begin zijn naam verbonden aan de prijs voor de beste spelers van het toernooi. Deze bokaal is net als de teamprijzen in alle vier de leeftijdscategorieën te verdienen. Eerdere winnaars van deze prijs zijn Michel Vlap (sc Heerenveen) en Keziah Veendorp (FC Groningen)

CLASSICSlsc-classics-supers-sunday

Super-Sunday

Het wedstrijdprogramma wordt zondag tijdens de lunch onderbroken door een demonstatiewedstrijd voor het Gehandicaptenvoetbal. De G-teams van SWZ Boso Sneek en vv Drachten zullen in deze wedstrijd laten zien hoe leuk en belangrijk het Nederlandse G-voetbal is.

Daarnaast is het zondagprogramma aangepast, omdat het eerste team van LSC om 14:00 de finale van de nacompetitie speelt. Het vlaggenschip kan die dag het feest compleet maken door tegen VKW promotie naar de eerste klasse af te dwingen. We verwachten daarom extra drukte op de tweede dag van het toernooi.

Ook dit jaar zijn alle ingrediënten weer aanwezig om het LSC 1890 Classics Jeugdtoernooi weer tot een succes te maken. Op beide speeldagen beginnen de wedstrijden rond de klok van tien. Entree tot het sportpark is gratis, maar voor de wedstrijd LSC – VKW worden wel de gewone toegangsprijzen gehanteerd.

LSCCLASSICS_INTERNET

 

 

  • Deel dit artikel