menu

LSC Classics: Klassieker dan ooit

Nieuws Geplaatst door Jort Dikkerboom

Op het sportpark aan de Leeuwarderweg, de thuishaven van voetbalvereniging LSC 1890, vindt dit jaar de negende editie van het LSC Classics toernooi plaats. In het weekend van 17 en 18 juni zullen tal van klassieke clubs strijden voor de prijzen, waaronder de Lute Dikkerboom Bokaal.

De 127-jaar bestaande voetbalvereniging LSC 1890 organiseert ook dit jaar weer het klassieke toernooi, de LSC Classics. Tijdens de negende editie van het toernooi zal naast de podiumplaatsen ook weer gestreden worden om de Lute Dikkerboom Bokaal. De veel te vroeg overleden Lute Dikkerboom, de grondlegger van  de LSC Classics, heeft zelf het toernooi nooit mogen meemaken. De herinnering aan deze oer-LSC’er wordt mede door het toernooi in leven gehouden. Jort Dikkerboom, de oudste zoon van Lute, is voor het tweede jaar toernooivoorzitter. Ook de jongste zoon van Lute, Jelmar Dikkerboom, is zeer betrokken bij het toernooi als vrijwilliger.

De LSC Classics zijn tijdens de negende editie klassieker dan ooit tevoren. Met de oudste clubs van de provincies Noord-Holland, Utrecht, Groningen en Friesland, kan het toernooi met recht klassiek worden genoemd. De deelnemende teams zijn: LAC Frisia 1883, Koninklijke HFC 1879, Be Quick 1887, MVV Alcides, SC Bolsward, USV Hercules 1882, Velocitas 1897, SC Buitenboys en natuurlijk LSC 1890. Vrijwel alle deelnemende teams komen uit op divisie niveau, dus voor de echte voetballiefhebber is dit toernooi een echte aanrader.

De strijd om de Lute Dikkerboom Bokaal is elk jaar groots. Zo zijn Michel Vlap (sc Heerenveen) en Kezia Veendorp (FC Groningen) er al vandoor gegaan met de prijs voor de beste speler van het toernooi. In alle leeftijdscategorieën wordt gestreden om deze eervolle bokaal. Het hoge niveau en het klassieke gehalte van het toernooi zijn elk jaar weer een genot om te aanschouwen.

Wij nodigen jullie graag uit om langs te komen op ons sportpark. Het beloven weer twee zonnige dagen te worden en toegang is gratis voor een ieder die langskomt.

  • Deel dit artikel