menu

LSC Classics: for the joy of the game

Nieuws Geplaatst door Jan Ligthart
In het jaar dat LSC 1890 zijn 125-jarig bestaan viert, belooft de LSC Classics wederom een fantastisch toernooi te worden. Het toernooi dat wordt gehouden op zaterdag 6 en zondag 7 juni van dit jaar en is ontsproten aan het brein van de veel te vroeg overleden Lute Dikkerboom, heeft evenals voorgaande jaren opnieuw een prachtig deelnemersveld en bovendien heeft de organisatie topreferee Eric Braamhaar (foto) als leidsman voor de Classics weten te strikken.
Op het monumentale sportpark aan de Leeuwarderweg strijden ook dit jaar weer een aantal van de oudste voetbalclubs van Nederland en een aantal bijzondere clubs om de toernooizege. Veel van de deelnemende teams aan de Classics acteren in de competitie op divisieniveau en dus is er ook bij deze editie ongetwijfeld weer veel aanstormend talent te bewonderen.

Op zaterdag 6 juni zijn dat de C- en D-junioren van de Koninklijke HFC, HVV Hollandia, Be Quick 1887, LSC 1890, Velocitas 1897, vv Heerenveen en Sc. Buitenboys. En op zondag 7 juni komen de A- en/of B-junioren van de Koninklijke HFC, Be Quick 1887, LAC Frisia 1883, LSC 1890, Velocitas 1897, vv Heerenveen en Sc. Buitenboys in actie, terwijl het deelnemersveld die dag wordt gecompleteerd door de A-junioren van Alcides en de kersverse topklasser SWZ Boso Sneek.
Daarnaast wordt ook dit jaar in iedere leeftjdscategorie weer door een deskundige jury de Lute Dikkerboom Bokaal toegekend, de prijs voor de beste speler bij de A-, B-, C- en D-junioren.

Foto

De deelnemende clubs staan zo heeft de historie uitgewezen en zoals hiervoor al is vermeld, garant voor veel voetbaltalent en dat zal bij deze speciale editie van de Classics zeker niet anders zijn. De LSC Classics beloven dan ook om met Classics-ambassadeur Niels Engelmoer te spreken, dit jaar weer twee zinderende voetbaldagen te worden en dat alles in de geest van Lute Dikkerboom en for the joy of the game.

D-junioren
LSC 1890
S.C. Buitenboys
Kon. HFC 1879
Be Quick 1887
Velocitas 1897
v.v. Heerenveen

C-junioren
LSC 1890
S.C. Buitenboys
Kon. HFC 1897
Be Quick 1887
Velocitas 1897
HVV Hollandia
B-junioren
LSC 1890
S.C. Buitenboys
Kon. HFC 1897
Be Quick 1887
Velocitas 1897
vv. Heerenveen

A-junioren
LSC 1890
S.C. Buitenboys
LAC Frisia 1883
MVV Alcides
SWZ Boso Sneek
vv Heerenveen

Bron: Pengel

  • Deel dit artikel