menu

LSC A2 – QVC A1, als dat geen beuken wordt!

Nieuws Geplaatst door Bart Ligthart

Op een mooie lentedag stond de wedstrijd tussen LSC A2 en QVC A1 op het programma. Om half één werd er verzameld door de sterren van LSC. Na een korte bespreking wist iedereen zijn taak en kon de wedstrijdvoorbereiding op het veld worden voortgezet.

Na weer een zeer professionele voorbereiding moest de wedstrijd van start gaan, maar dan is het wel handig als er ook een scheidsrechter was. Die ontbrak echter, waardoor Carlo Serra, de wereldcoach van LSC A2, het heft in eigen hand namen en zelf maar ging fluiten. Nu kon de wedstrijd eindelijk van start gaan en begonnen de voorbeeldvoetballers van LSC scherp aan de wedstrijd. Ze zaten er fel bovenop en QVC kon zich er niet onderuit voetballen. Na een reeks van kansen te hebben gemist, werd de eerste goal na twintig minuten gemaakt door OLEGAARD (Ole).

Na deze goal liet LSC de touwtjes wat vieren en dat zorgde voor de totaal onverwachtse 1-1 die vlak voor rust binnen viel. Er moest weer orde op zaken gesteld worden en dat werd meteen gedaan. Vlak na die 1-1 begon TANK (Marc) aan een geweldige solo, waarin hij half QVC het bos in stuurde. Zijn solo eindigde op de paal, maar door alert reageren van BOK (Marco) ging de bal alsnog tegen de touwen, 2-1. In het vervolg van de enkele minuten die nog te spelen waren in de eerste helft kwam OLEGAARD er nog een keer mooi langs in de zestien meter, maar die werd neergelegd, penalty! Aan BONNIE (Joris) de taak de bal binnen te knallen. Dat deed hij met veel overtuiging, 3-1!

Toen vond scheidsrechter Carlo Serra het mooi geweest en hij floot af voor de eerste helft. Hij werd meteen belaagd door de ietwat niet al te tactische en emotioneel gefrustreerde coach van QVC. De beste man riep namelijk richting de overigens van wereldniveau fluitende Carlo: “vuile flikker”. Carlo ging kort met hem in gesprek en trok zich weinig aan van dit achterlijke en zinloze gedrag van de coach van QVC. De wedstrijd werd hervat in de tweede helft. LSC had nog steeds de touwtjes stevig in handen en had wel honderd keer één op één kunnen komen met de keeper, maar de afgevaardigde grensrechter van QVC dacht klaarblijkelijk dat het vlaggetjesdag was en vlagde iedereen onterecht af. Dit zag scheidsrechter Serra ook en die besloot om een aantal keer zijn lieftallige assistent te negeren en door te laten voetballen. Dit zorgde er meteen voor dat die grensrechter een stuk minder vaak zijn vlag in de lucht stak, complimenten hiervoor wederom aan scheidsrechter Serra.

De wedstrijd leek te eindigen in 3-1, maar tien minuten voor tijd schoot QVC opnieuw erg onverwachts de 3-2 in het net. Dit gaf ze enigszins hoop, maar die hoop was al snel vervlogen, aangezien één van de spelers van QVC natrapte, dus moesten ze verder met tien man. Verder werden er over en weer nog maar weinig kansen gecreëerd, maar er was nog wel een mooi moment. In de laatste twintig seconden van de wedstrijd kwam JOHAN (Joab) in het veld voor TANK. JOHAN, die in zijn resterende seconden foutloos speelde sloot de wedstrijd af met een beoordeling van een 10! Daarmee werd JOHAN man of the match. Toen was het tijd voor Serra om er een eind aan te breien en gaf hij het laatste fluitsignaal. Einduitslag 3-2 voor het sterrenensemble van LSC A2!
: Jesse Wouter de Jong

  • Deel dit artikel