menu

LSC A2 neemt revanche

Nieuws Geplaatst door Bart Ligthart

Voor LSC 1890 A2 stond er afgelopen zaterdag weer een belangrijke pot op het programma. De sterren van Carlo Serra, Stefan Lemke en Danny Bergsma mochten aantreden tegen Bolsward A2, de vorige wedstrijd tegen Bolsward werd overtuigend gewonnen door de jongens van LSC. maar vandaag moest LSC zich wel op sportief vlak revancheren na de blamage van de week ervoor in Balk.
Vandaag was er echter 1 flinke tegenvaller, coach Danny Bergsma was er namelijk niet bij. Dit gaf de jongens wel extra motivatie om te willen winnen. Om 12.30 werd er afgetrapt in een 433 formatie, de missie was duidelijk: snel een goal maken en domineren. LSC had de touwtjes vanaf het begin stevig in de hand en dit leverde al snel een paar wereld kansen op voor LSC, helaas stonden de jongens nog niet helemaal op scherp. Toch brak LSC de ban door in de 35e minuut te scoren, Jort Bloemhof maakt prima af na een mooie aanval. Het had er alle schijn van dat de ruststand 1-0 zou zijn in het voordeel van LSC maar plots was daar bolsward in de 43e minuut met een goal, de aanvoerder van bolsward kon ongehinderd binnen tikken uit een corner. RUSTSTAND 1-1
De 2e helft bleef LSC aandringen om een goal te maken maar dit leidde niet tot grote kansen. Toch maakte LSC in de 70e minuut de belangrijke 2-1 nadat Jort Bloemhof een corner panklaar gaf op het hoofd van Marc Wiersma aka TANK. Hierdoor moest Bolsward wel komen en zo kreeg LSC meer ruimte om een 3e goal te maken. Enkele minuten na de 2-1 was daar dan ook de 3-1, dit keer kwam de goal op naam van Rick Bergsma aka De bird. Dit gaf Carlo Serra en Stefan Lemke de gelegenheid om supersub Allard aka kruiswijk 10 minuten voor tijd in de spits te zetten. In deze 10 minuten had kruiswijk een paar goede kansen om toch nog dit seizoen een goal mee te pikken, helaas bleef dit echter uit. LSC A2 won uiteindelijk met 3-1 van Bolsward A2.
Dit gaf coach Carlo Serra genoeg reden om een feestje te geven in café larkstraat op zondag 16 April, op deze dag staat namelijk ook Ajax-Heerenveen gepland.Vervolgens zullen de jongens van A2 ook nog een pizza nuttigen onder genot van een glaasje water.

  • Deel dit artikel