menu

LSC 4 wint opnieuw en klimt naar plaats twee

Nieuws Geplaatst door Bart Ligthart

Op deze koude zondagmorgen stond buitenpost 1 op het programma. Er werd om 8:15 verzameld bij het sportpark. De spelers begonnen één voor één binnen te druppelen, maar nog niet iedereen was 8:15 aanwezig. Dennis van der veen lag nog op een oor in bed, dit als gevolg van de inmiddels welbekende ziekte van Wiersma. Met één speler minder werd er koers gezet richting buitenpost. Eenmaal aangekomen werd er een blik op het veld geworpen. Deze was wit en hard van de vorst. Na de warming-up kon de wedstrijd beginnen.

De mannen hoopten weer een uitstekende eerste helft op de mat te leggen net als vorige week, waarin goed werd gecombineerd. Op het nog nauwelijks ontdooide veld was dit echter makkelijker gezegd dan gedaan. Na vijf minuten begon het er niet beter uit te zien voor LSC. Na wat gezegd te hebben tegen de grensrechter, werd Lars Hemmes eruit gestuurd door de scheidsrechter. Het was nu direct duidelijk, geen commentaar op de wedstrijdleiding. Nog geen twee minuten later ontstond er een redelijke aanval van LSC. Uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Erik Poiesz, die niet aarzelde en vanaf rand zestien uithaalde en de keeper kansloos liet. 0-1 voor LSC. Na deze goal begon het veld en ook LSC te ontdooien. De organisatie werd beter en er werd goed gecombineerd. Het was dan ook niet lang wachten op de 0-2. Na een goede aanval ronde Tank af, wat ervoor zorgde dat zijn teller niet meer op 0 staat voor de competitie. Buitenpost raakte de organisatie kwijt en hierdoor werd er makkelijk gecombineerd door LSC. Na weer een vloeiende aanval werd een voorzet van Tank, een vuurpijl voor de goal, knap binnengekopt door Erik Poiesz en zette de 0-3 op het scorebord. Nu begon LSC echt te draaien en wist dat er nog meer in het vat zat. Na weer een goed opgebouwde aanval rondde Lorenzo de 4e goal van LSC af. LSC kwam nog wel goed weg toen buitenpost aanviel en de bal tussen Erik Meijer en Joris caramboleerde en net naast de paal belandde. Na deze opluchting ging LSC weer door met waar het gebleven was, doelpunten maken. Erik Poiesz, die er al twee in had liggen rook dat er een hattrick in de lucht hing. En die kwam er, nadat een verdediger van buitenpost de bal perfect klaarlegde. Uiteindelijk werd de eerste helft afgesloten met een goal van Tank, die de keeper geen kans gaf en de bal buiten zijn bereik krulde. De scheidsrechter floot voor het rustsignaal en LSC ging met een zeer comfortabele 0-6 voorsprong thee drinken.

In de rust werd verteld zo door te gaan en de concentratie te behouden. Het moest geen herhaling worden van de tweede helft van vorige week, hamerde Carlo Serra. Al snel werd duidelijk dat de scherpte bij LSC weg was en met de laaghangende zon nu recht in de ogen liep het een stuk minder. Buitenpost was feller uit de kleedkamers gekomen en had de organisatie goed staan. Dit zorgde ervoor dat LSC nog wel op kon bouwen, maar dit leidde niet meer tot echt gevaarlijke kansen. Buitenpost kwam er af en toe gevaarlijk uit. Dit resulteerde uiteindelijk in een doelpunt, 1-6. De scherpte was weg bij LSC, wat de wedstrijd nu rustig uitspeelde. Na een kleine miscommunicatie achterin kon buitenpost nog een keer toeslaan, wat resulteerde in de 2-6. Weer kwam buitenpost er via de zijkant gevaarlijk uit. Erik Meijer was vastbesloten de speler tegen te houden en probeerde de bal weg te maaien. Hierbij raakte hij echter niet de bal, maar de speler van buitenpost. Ook hij kon tien minuten naar de zijkant. Na nog een paar kleine kansjes aan beide kanten, besloot de scheidsrechter dat het mooi was geweest en floot voor het eindsignaal.

Door deze overwinning zijn er goede zaken gedaan en is LSC geklommen naar de tweede plek op de ranglijst. Volgende week is er geen wedstrijd en hebben de mannen tot 2 december om zich voor te bereiden op Drachten 3, de nummer drie van de ranglijst.

  • Deel dit artikel