menu

LSC 4 pakt wederom een thuisoverwinning

Nieuws Geplaatst door Bart Ligthart

Op deze mooie zondag halverwege November stond er voor het 4e weer een competitiewedstrijd op het programma. De tegenstander was het 2e elftal van Trinitas uit Elsloo. Trinitas dat nog niet verloren had in de competitie en daarmee 3e stond met 8 punten uit 4 wedstrijden, 1 plek boven LSC dat 7 punten had. Het 4e dat daarentegen thuis alleen nog maar gewonnen heeft dit seizoen. Het sportpark Leeuwarderweg blijkt voor tegenstanders een onneembare vesting. Op het oude vertrouwde tijdstip 14:30 werd er afgetrapt bij dit prachtige affiche.

De mannen verzamelde al om 12:15 om onder genot van een soepje en een broodje te kijken bij het 5e. Na een late afmelding van Mick met de ziekte van Wiersma (ook wel bekend als overmatig alcohol gebruik op de voorafgaande avond) gingen de mannen omkleden. Na een gretige warming-up kon de wedstrijd beginnen.
In de beginfase had het 4e het moeilijk. De scherpte moest duidelijk even gevonden worden. Met wat kleine kansjes over en weer was het een interessante wedstrijd. Erik Meijer kreeg na 15 minuten een onbedoelde beuk in de zij. Hier moest hij even van bijkomen en werd daarom gewisseld. Dit zorgde voor een wat ongeorganiseerde verdediging. Nadat Erik Meijer zijn ademhaling weer op orde had werd hij weer ingebracht. Het 4e begon steeds meer aan te zetten en dat resulteerde in een aantal goede aanvallen over meerdere schijven. Een van deze aanvallen resulteerde in een schot van Lorenzo wat na zwak optreden van de keeper van Trinitas doel trof. De 1-0 stond op het scorebord. Het 4e ging door met kansen creëren. Erik Poiesz werd op randje zestien neergehaald en ging zelf achter de bal staan. En net als tegen Drachten schoof Erik Poiesz deze bal keurig in de verre hoek. En het 4e had nog niet genoeg, want vlak voor rust werd Lorenzo nogmaals weggestuurd door Lars en kon Lorenzo de 3-0 maken. Het 4e zat op rozen voor een overwinning. Vlak na de 3-0 werd er afgefloten voor de rust.

Trainer Carlo Serra was zeer tevreden over het vertoonde spel en besloot daarom eerst nog niet te wisselen. Het 4e was vastbesloten om dit niet meer uit handen te geven en scherp te beginnen aan de 2e helft, niets was minder waar. Het 4e begon juist zwak en ongeconcentreerd. Dit resulteerde in de 3-1 en later zelfs de 3-2. De wedstrijd veranderde van een wedstrijd met goed spel en mooie aanvallen naar een vechtwedstrijd waar het meer ging om strijd dan om technisch hoogstand voetbal. Na een aantal wissels doorgevoerd te hebben herpakte het 4e zich iets, maar van het goede voetbal van de 1e helft was niets meer te zien. Scheidsrechter Richard Pasveer had al vanaf minuut 1 duidelijk gemaakt dat hij geen tegenspraak wilde horen. 10 minuten voor tijd werd daardoor een speler van Trinitas naar de kant gestuurd met geel. De speler was het niet eens met een beslissing van de scheidsrechter en liet dit op onacceptabele manier blijken. Zelfs met een man meer was het overleven voor het 4e, maar het 4e trok de overwinning over de streep. De 3 punten bleven wederom in Sneek.

Met deze overwinning bezorgde het 4e Trinitas haar eerste nederlaag van het seizoen en behield het de ongeslagen thuisreeks. Het sportpark Leeuwarderweg bleek vandaag wederom een onneembare vesting. Het 4e klimt met deze overwinning over Trinitas heen naar een 3e plek. Het 4e lijkt bovenin mee te gaan doen en liet vandaag zien erg goed te kunnen voetballen, maar ook de slechte 2e helft moet verbeterd worden willen de mannen van het 4e in Mei met de schaal in de lucht staan.

Volgende week uit naar Buitenpost. Op papier een mindere tegenstander, maar met een uitwedstrijd om 10:00 is niets zeker bij het 4e.

  • Deel dit artikel