menu

SNEEK – Met de slogan ‘s.v.c. LSC 1890 trapt af’, is vorig jaar het startsein gegeven voor het realiseren van een tweede kunstgrasveld en vervanging van de huidige kleedruimtes. Door middel van vele mooi ludieke en actieve projecten wil LSC een bijdrage leveren aan de verbetering van de accommodatie van Sportpark Leeuwarderweg.

Veldentekort

Al vele jaren kampt LSC 1890 met een tekort aan velden, waardoor het voor de ruim 800 leden tellende vereniging iedere week weer passen en meten is om trainingen en wedstrijden te kunnen laten plaatsvinden.

Volgens de normen van de KNVB, die ook door de gemeente zijn onderkent, heeft LSC 1890 recht op een vierde veld en acht kleedruimtes. Maar omdat het Sportpark Leeuwarderweg daar geen ruimte voor heeft, is LSC 1890 al enkele jaren met de gemeente Súdwest Fryslân in overleg om het grasveld B te upgraden naar een kunstgrasveld. Daarnaast zet zowel het bestuur van LSC 1890 als ook de gemeente Súdwest Fryslân in op renovatie en of vervanging van de huidige kleedruimtes, die zoals menig bezoeker weet hevig aan vernieuwing toe zijn.

Eigen bijdrage

De gemeente Súdwest Fryslân erkent het probleem op het Sportpark Leeuwarderweg en samen met het bestuur worden er al enkele jaren gesprekken gevoerd over eventuele oplossingen en de financiering van het project. Tijdens deze gesprekken is duidelijk geworden dat zowel de gemeente als LSC 1890 het als een gezamenlijk project ziet, waarbij ook LSC 1890 zelf een maximale financiële inspanning moet leveren om de beoogde plannen wezenlijk te kunnen maken.

Door verschillende acties en projecten te organiseren hoopt de vereniging in relatief korte tijd zoveel mogelijk geld op te halen om zodoende aan de gestelde financiële inspanning te voldoen. LSC 1890 hoopt op de inzet en vrijgevigheid van mensen die haar een warm hart toedragen en bereid zijn om gezamenlijk deze mooie uitdaging aan te gaan.

Inzamelingsacties

LSC 1890 organiseert dan ook verschillende inzamelingsacties onder de slogan “LSC 1890 trapt af” . Sponsorlopen, evenementen en verkoopacties worden op touw gezet om zoveel mogelijk geld op te halen. Daarnaast hoopt de club op donaties van mensen die willen investeren in het broodnodige tweede kunstgrasveld en de nieuwe kleedboxen. Doneren kan nu al via de website van LSC 1890. Ga naar www.lsc1890.nl/donatie en kies welk bedrag u kunt missen.

Heeft u zelf een goed idee voor het inzamelen van geld voor het tweede kunstgrasveld en de nieuwe kleedruimten? Neem dan contact op met secretaris van de projectgroep inzamelingsacties. Dat kan door een mail te sturen naar: secretarisjeugd@lsc1890.nl

Thans zijn we in vergevorderd stadium tot realisatie van nieuwe boxen. Bouwtekeningen zijn al gemaakt. Dit is een combinatie van een voor de gemeente noodzakelijke realisatie van een sporthal voor basisscholen en onze voorzieningen voor kleden en douchen. We houden u op de hoogte.

 

  • Deel dit artikel