menu

LSC 1890 Sneek is zaterdagochtend voorjaarskampioen geworden van de 4e klasse. Op het Zuidersportpark in Sneek was LSC F8 met 0-4 te sterk voor ONS F3.

Vanaf het begin van de competitie wist LSC de nr 1 positie te bemachtigen en vast te houden. Op de voet gevolgd door ONS die iedere zaterdagochtend goed voetbal lieten zien. Daardoor zou pas in de laatste competitiewedstrijd duidelijk worden wie zich kampioen mocht noemen. LSC F8 had de beste kaarten, maar bij een forse overwinning van ONS F3 zouden zij de nummer 1 positie overnemen. Dit gebeurde niet.

Vanaf het begin stelde LSC F8 de verdediging van ONS op de proef. Maar ook ONS F3 wist de goal een aantal maal gevaarlijk te naderen. Met aanvallend voetbal zette LSC F8 vlak voor rust het scorebord op 0-1. Uiteindelijk werd de stadsderby met 0-4 beslist in het voordeel van LSC die daarmee ongeslagen het kampioenschap binnenhaalde in het jaar dat de club uit Sneek zijn 125 jarig bestaan viert!

Na de wedstrijd togen de nieuwbakken kampioenen naar hun eigen sportpark aan de Leeuwarderweg alwaar zij onder luid gejuich van hun jubileumvierende clubgenoten hun medaille in ontvangst mochten nemen.

De trainer en begeleiders van LSC F8 kijken tevreden terug op het seizoen. Het was in maart dat hun pupillen voor het eerst op half veld speelden. Het positiespel werd goed opgepakt en zowel aanvallend als verdedigend stonden de jongens hun mannetje. Maar de belangrijkste ingrediënten voor dit succes waren plezier en elkaar de bal gunnen. Een mooie basis om verder uit te bouwen in het volgende seizoen.

  • Deel dit artikel