menu

[FOTOVERSLAG] Sterk begin VKW doet LSC de das om

Nieuws Geplaatst door Jan Ligthart

LSC heeft in twee wedstrijden tegen VKW aan het korte eind getrokken. The Blues verloren met 1-2 van VKW. Na de 1-0 nederlaag van vorige week was dat bij lange na niet genoeg voor een plek in de eerste klasse. Toch is er nog hoop voor LSC.

VKW kwam na vier minuten al op een 0-1 voorsprong via Roy Hutter, hij onderschepte een terugspeelbal en scoorde. In de 18e minuut werd het 0-2 via een counter, Hutter zette voor en Anjo Willems schoot binnen met een volley waarbij de keeper van LSC kansloos was. “We hadden de wind in de zeilen, ook met die warmte was dit wel lekker, de druk kwam steeds meer bij de tegenstander te liggen,” zegt trainer Jan Wielink.

Willems had vlak voor rust de 0-3 binnen kunnen tikken, maar kwam een paar centimeter tekort na een prima voorzet. De enige kans in de eerste helft voor LSC was voor Benjamin Ydema, maar de rechterverdediger schoot voorlangs.

Meer druk
In de tweede helft kreeg VKW het lastig, LSC gooide er een spits bij in waardoor er steeds meer druk kwam op de verdediging van VKW. Nadat Ydema voorlangs kopte en VWK even later een bal van de doellijn weghaalde was het in de 68e minuut wel raak voor LSC. Een schot van invaller Brian Bok belandde in de kruising, keeper Ramon Nijland was kansloos.

Boeiend gevecht
Daarna ontstond een boeiend gevecht met kansen over en weer, Hutter schoot net over na een mooie aanval en Willems kwam ook net te kort. “We werden weer wakker en gingen weer voetballen,” zegt Wielink.

In de slotfase schoot LSC nog tegen de paal en misten Bok namens LSC en Gerard Brouwer van VKW nog goede kansen maar gescoord werd er niet meer. Daarmee is VKW gepromoveerd naar de eerste klasse. LSC wacht nog een beslissingswedstrijd tegen TEVV in Bakkeveen. Die wordt gespeeld op 12 juni.

Bron: RTV Drenthe
  • Deel dit artikel