menu

LSC 1890 JO19 2 wint overtuigend

Nieuws Geplaatst door Bart Ligthart

WEDSTRIJDVERSLAG Sc Bolsward 1 – 5 LSC 1890
Zaterdag 4 maart ’17
De uitwedstrijd begon natuurlijk met het verzamelen bij het zwembad rond een uur of 12, natuurlijk is het altijd even wachten op de laatste wat in dit geval Jesse Wouter de Jong weer eens was die ook nog moest rijden maar wat geeft het we waren toch veelte vroeg. Eenmaal aangekomen hebben eerst enkele vedettes een tosti met een bakje koffie genuttigd voor dat ze aan de wedstrijd voorbereiding begonnen. Eenmaal omgekleed was het vrij onduidelijk over waar de warming-up gedaan moest gaan worden maar uiteindelijk na een flinke survival run over het terrein van Bolsward waren we bij het intrap veldje gekomen waar we eindelijk aan onze warming-up konden beginnen. Rond 1 uur konden we dan eindelijk beginnen met de wedstrijd, en dat kon niet beter door binnen 10 minuten op 0-1 voorsprong te komen door niemand minder dan de “Tank” AKA Marc Wiersma met een prachtige kopbal tussen 2 man kan hij hem vrij binnen knikken. Na de goal was het even zoeken naar het voetbal van de eerste 10 minuten, Bolsward kreeg meer kansen en het was wachten op de gelijkmaker maar gelukkig hielden de achterste drie van Leusden, van Dijk en Bonnie het goal schoon en konden we via de counter toch kansen creëren. 5 minuten voor het rustsignaal kreeg de “Tank” weer een opleving hij stuurde 2 verdedigers voor warme broodjes en kon toen met rechts uithalen naar de verre bovenhoek, prachtgoal vlak voor de rust.
45e min Sc Bolsward 0 – 2 LSC 1890
Na de rust was Bolsward gedreven op gauw de 1-2 te maken en dat lukte na een slappe voorzet viel hij heel gelukkig tegen de rechter van Titus en kon keeper Bonnie niks anders meer doen dan vissen en de bal uit het net halen, hun plan was gelukt kon je wel zeggen. Gauw na de 1-2 was voetbal ver te zoeken het was ronduit slecht, tot dat op een gegeven moment na 3x een 1 op 1 missen Gerben de Boer eindelijk 1 wist te maken en daarmee Lsc even wat lucht gaf om vervolgens weer te gaan voetballen. En dat kon je zien 5 minuten later kreeg de “Bird” AKA Rick Bergsma de bal in de 16 kon opdraaien om de bal vervolgens met links in de verre hoek te plaatsen, zakelijk binnen geschoten om zo de stand op 1-4 te brengen en eigenlijk de wedstrijd te beslissen met nog maar 20 minuten te gaan. Was Lsc klaar? Natuurlijk niet 10 minuten voor tijd kreeg Lsc nog een vrije trap op randje 16 en daar wist van Dijk wel raad mee, nadat de keeper de muur iets te veel naar de buitenkant plaatste kon van Dijk de bal laag in de korte hoek plaatsen en was hij onhoudbaar voor de keeper die overigens een ongelukkige wedstrijd keepte. De laatste 10 minuten leken wel een uur te duren het voetbal zat er niet meer in en beide partijen waren er eigenlijk wel klaar mee, gelukkig liet de 15 jarige scheidsrechter die niet zijn beste wedstrijd floot niet te lang op het eindsignaal wachten en de wedstrijd was afgelopen.
Na 90 minuten was de eindstand: Sc Bolsward 1 – 5 LSC 1890
Je kan wel merken dat het duo Tjalling en Danny een hoop meer punten binnen sprokkelt dan Carlo, misschien tijd voor vervanging?
Wij hopen u de volgende wedstrijd weer te mogen begroeten!
Met vriendelijke groet Troy van Dijk

  • Deel dit artikel