menu

LSC 1890 JO19-2 (A2) vindt de weg omhoog

Nieuws Geplaatst door Bart Ligthart

Na een stroef begin van de competitie waarin veel punten werden verspeeld, beginnen de mannen van Carlo Serra, Stefan Lemke en Danny Bergsma nu op stoom te raken. Na de 6-2 bekeroverwinning op FC Wolvega A2 en de 8-2 competitie overwinning op Joure A2, mochten de mannen dit maal naar TOP 63 A1.

Om 11:30 zou er afgetrapt moeten worden alleen TOP 63 had het niet goed geregeld met de velden. Wel slecht met maar 5 thuiswedstrijden. Dus om 11:55 werd er uiteindelijk afgetrapt. LSC begon slecht aan de wedstrijd en TOP liet gelijk merken 3 punten te willen pakken. Top kreeg een aantal goede kansen in het begin maar keeper Joris Spijkstra stond een aantal keer goed in de weg. Daarnaar kwam LSC iets onder de druk van TOP weg. En dit resulteerde ook direct in een goal. Een goede combinatie, Marco Sikkes speelde Niels Ewen in en Niels Ewen speelde in één keer door op Marco Sikkes en deze rondde prima af door laag onder de keeper door te schieten. De traditionele 1-2 stond vooraf aan de 0-1 na 20 minuten gespeeld te hebben. Na de goal ging TOP opzoek naar de gelijkmaker maar LSC kwam een aantal keer goed van eigen helft. Na een actie van Marco Sikkes werd hij gevloerd in de zestien meter en dit resulteerde in een penalty natuurlijk. Leroy Langius mocht hem nemen en schoot hem fantastisch in de kruising.

De 0-2 was een feit na 30 minuten gespeeld te hebben. Na de 0-2 ging TOP nog meer naar voren spelen. LSC ging ondanks de vele doelpogingen van TOP met 0-2 de rust in. In de rust werd gezegd deze 0-2 mogen we niet meer weggeven. Na de rust was het al snel duidelijk hoe de tweede helft eruit ging zien, net zoals de eerste helft TOP had de bal en de doelpogingen en LSC liep achter de bal aan en probeerde overeind te blijven. Met een goed spelende keeper die veel ballen pakte. De spits van TOP werd volledig door Allard Venema uit de wedstrijd gehaald, Allard gaf hem geen kans. TOP bleef kansen missen en toen kwam LSC met tien man te staan in de 59ste minuut. Marco Sikkes kreeg geel, was een tackle op de bal en gleed door en raakte de enkel van de TOP middenvelder. Deze TOP middenvelder ging er geblesseerd af. Maar het was nog steeds 0-2. Ook met 10 man bleef LSC op de been.

Daarna mocht Marco er weer in en was het weer 11 tegen 11. LSC kwam ook nog één keer van de eigen helft. Een bal kwam op randje 16 en Kilian Molenmaker maakte een omhaal alleen deze miste kracht en was een makkelijke prooi voor de keeper van TOP. Het bleef 0-2. In de 79ste minuut kwam TOP alsnog op 1-2 een voorzet van rechts werd niet goed weggewerkt door de verdediging en zo kwam de bal op randje 16 en mocht de middenvelder van TOP uithalen en schoot hem in de onder hoek. Daarnaar drukte TOP door. Met nog 5 minuten blessuretijd bleef LSC op de been en won het met 1-2 bij TOP 63. Volgende week speelt LSC A2 thuis om 12:45 tegen OHH A1.

De allereerste wedstrijd tegen OHH werd verloren dus er is wat recht te zetten. Op 17 december mag LSC weer aantreden tegen TOP in de beker, bij TOP om 11:30. Kijken of LSC dan weer een mooi resultaat neer kan zetten en door kan gaan in de beker. Maar vandaag is gebleken dat als je goed met je kansen omgaat dat je gewoon kunt winnen ook al heeft de tegenstander meer de bal en veruit de meeste kansen.

  • Deel dit artikel